домашно сирене

  • 42 960
  • 85
# 75
Мерси  Дяволита ще пробвам пак с яйцето и този път ще сложа лимонтузу.
Виж целия пост
# 76
Надявам се,да ти се получи.Моето сирене седи много твърдо и не се размива с тази саламура.А,каква мая използваш?Успех
Виж целия пост
# 77
Аз слагам морска сол във водата и пускам едно яйце от време на време.прибавям сол ,докато яйцето не се покаже колкото 50 стотинки.Сварявам тази саламура и прибавям лимонтозу.По принцип е,на литър вода 30гр.сол и    2гр.лимонтозу  но за по-сигурно пробвам с яйцето.

И аз си правих саламурата по този начин,но стана страшно солена,както и сиренето после  Sad
Виж целия пост
# 78
Наистина става солена,но пък иначе сиренето ще се размива.С тази саламура,се стяга много добре,а за консумация,го слагам за около час във вода да се обезсоли.Пробвала съм с по-малко сол но след 2 седмици започва да мирише и става  ooooh! Sick
Виж целия пост
# 79
    Дяволита          мерси за съветите,този път се получи.   bouquet
Виж целия пост
# 80
И аз да се запиша в тази тема.Отдавна имам желание да си подсиря сиренце и затова имам въпросче.Може ли с около 2 литра мляко да направя сирене и какво количество мая ми трябва?Знам че е малко количеството мляко,но никога до сега не съм сирила и не ми се иска да захабя много мляко.И защо овчето  и козето сирене стават като камък твърди, а кравето не става?
Купи си мая за сирене и на самото шишенце пише колко капки се слага на литър. Преди около седимца подсирих 2литра мляко - някъде около 250-300гр сирене ще стане
Виж целия пост
# 81
Аз слагам морска сол във водата и пускам едно яйце от време на време.прибавям сол ,докато яйцето не се покаже колкото 50 стотинки.Сварявам тази саламура и прибавям лимонтозу.По принцип е,на литър вода 30гр.сол и    2гр.лимонтозу  но за по-сигурно пробвам с яйцето.

И аз си правих саламурата по този начин,но стана страшно солена,както и сиренето после  Sad
Aз не слагам лимонтозу в саламурата и сиренето пак си издържа. А понеже става адски солено това сирене си режа парче от него и го лагам в слабосолена саламура. Така сиренето ми не се размива, не се вмирисва и хапвам приятно солено сирене!
Има още една причина да се размива сиренето и да се вмирисва - а именно - ндобре песовано. Т.е не е пресовано с нужната тежест, за да се отеди сурватката Peace
Мързи ме да снимам сирене на близо месец в момента. Ще го направя утре и ще ви го покажа Peace
Виж целия пост
# 82
здравейте искам да попитам  мамите с повече опит  bouquet
правя сирене
сурватката колко време трябва да варя с кисело мляко, за да стане извара

и още нещо Embarassed
за втори път правя сирене и си мисля, поне при мен така се получава Embarassed newsm78 незнам дали има някаква зависимост
когато прясното ми мляко е по-топло от нормалните 35 градуса и сложа маята, след това сиренето ми става повече като количество Shocked

възможно ли е newsm78 #Crazy
Виж целия пост
# 83
Слагаш суроватката на котлона без кисело мляко, малко преди да заври се пресича и е готово.

За Температурата не знам, аз правих на 40 градуса и избих горките бактерийки, нищо не стана естествено...
Виж целия пост
# 84
Съвсем случайно си направих сирене от развалено мляко - сложих да го кипна и то се пресече,реших че няма да го изхвърля,а ще го направя на извара.Сложих му малко кисело мляко и го прецедих,но вместо извара стана сирене  Shocked
Виж целия пост
# 85
Съвсем случайно си направих сирене от развалено мляко - сложих да го кипна и то се пресече,реших че няма да го изхвърля,а ще го направя на извара.Сложих му малко кисело мляко и го прецедих,но вместо извара стана сирене  Shocked

Това прилича на метода който и аз използвам,само ,че млякото не е развалено-и става сирене,въпреки,че се опитваха тук да ме убедят-че било невъзможно  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия