Рогчетата на pina.....

  • 83 546
  • 316
# 285
Мама Мони, маста е 350 гр., не знам в БГ колко са големи разфасовките на маста по магазините, ако е домашна виж долу горе колко е 175 гр. масло (за половин доза), това са около 2,5 стандартни пакет4ета. Аз маята я слагам по 25 гр. за 500 гр. брашно, защото оби4ам рог4етата по_пухкави, но ако спазиш оригиналната рецепта на Пина, сложи 10 гр. _ 1/4 куб4е.
Виж целия пост
# 286
Добре де, нещо не ми се връзва - правих рогчетата по рецептата, която е дала мама Цоцоланка, със 200гр вода и ми отиде 1 кг брашно. Ако направя тестото с 50 гр вода, както е указала Пина, тогава колко брашно да сложа - 1кг или до меко тесто? newsm78
Виж целия пост
# 287
Добре де, нещо не ми се връзва - правих рогчетата по рецептата, която е дала мама Цоцоланка, със 200гр вода и ми отиде 1 кг брашно. Ако направя тестото с 50 гр вода, както е указала Пина, тогава колко брашно да сложа - 1кг или до меко тесто? newsm78

В тестените изделия няма точни рецепти. Брашното се добавя до получаване на необходимата консистенция. И Пина е писала там във втория или третия пост да не се слага всичкото брашно.
Виж целия пост
# 288
С 200гр вода! Беше поправено в първия пост. Рецептата принципно беше без определено количество вода, а за 1кг брашно, вода - колкото отиде. Практиката показа, че трябва да е 200гр водата. Пак е относително, тъй като брашната варират във водопоглъщателност.
Виж целия пост
# 289
Благодаря!  bouquet Значи съм ги направила по правилната рецепта. Абе, викам си - те сега са страхотни, пък ако съм сгрешила нещо, не мога да си представя какви ще се получат #Crazy
Виж целия пост
# 290
Тамън замислях да ги замеся и видях, че трябва мас......а Алекс спи и нямаше как да отскоча до супермаркета.
Затова замесих питка от грахам. Следващото ми месене ще са рогчетата, то се знае Hug
Виж целия пост
# 291
Тамън замислях да ги замеся и видях, че трябва мас......а Алекс спи и нямаше как да отскоча до супермаркета.
Затова замесих питка от грахам. Следващото ми месене ще са рогчетата, то се знае Hug

Аз винаги досега съм ги правила с краве масло ,никога със св. мас и пак си стават   chef .
Виж целия пост
# 292
     http://cukimuki.snimka.bg/cooking/qstiq.468363.17292181   
 Ето и моите рогчета! Вкусни са!!!!!!!!!
Виж целия пост
# 293
neveroiatni sa!  ne o4akvah 4e 6te mi se poly4at taka dobre! Mnogo vkysni!
      KOMPLIMENTI NA PINA!   
obojavam rezepti, koito mogat da prigotviat i nespezialisti...kato men,
Pozdravi na vsi4ki, mnogo interesen forym! smile3501
Виж целия пост
# 294
Пина, благодаря за невероятната рецепта! Hug

Аз принципно си спестявам подобни шетливи вкусотии, но рогчетата са ми толкова любимо нещо, че се прежалих.
Отдавна попадам на хвалби за рецептата и днес най-накрая се организирах.
В крайна сметка се справих толкова успешно и вкусно, че не мога да се нарадвам (и наям...). Mr. Green



Виж целия пост
# 295
Благодаря за комплиментите на всички!   chef
Виж целия пост
# 296
Благодаря Пина за рецептата. HugДнес ми беше ден за печене на рогчета!Страхотни! Crazy
Виж целия пост
# 297
Опитах какви ли не рецепти за рогчета-всички бяха като хлебно тесто. Днес направих тези рогчета и със сигурност мога да кажа,че това са "моите" рогчета. Пръхки,вкусни,аромат се носеше из цялата къща. Благодаря на Пина !!! На тези,които още се чудят ще им кажа-запрятайте ръкавите,резултата е божествен.
Единствено бих искала да питам авторката,дали биха се получили с масло,тъй като зет ми е вегетарианец и не яде мас. И дали да сложа същото количество-350 гр. Ако някой е опитвал с масло,моля да сподели също!
Виж целия пост
# 298
Да, става и с масло! Правили са няколко човека от темата. Пак същото количество.
Много се радвам, че са ви харесали!  Simple Smile
Виж целия пост
# 299
Ето ги и моите първи рогчета:



Отдавна я оглеждам тази рецепта,но незнам защо все не я правех.Днес окончателно една снимка на съфорумка ме нави.Нямам мас и издирих темата за да видя дали някой е пробвал с друго.Изчетох с удоволствие всички странички и реших - ще пробвам с маргарин.Всичко мина от гладко по гладко - тестото стана перфекциозно,парченцата които късах се оформяха безпроблемно,въобще нямаше нищо което да ме разколебае.Ахх,щях да забравя най-важното - омесих в хлебопекарната за 10минути,после я изключих напълно и оставих да постои както предвещаваше рецептата Wink
Ако намеря мас отнякъде,ще пробвам и с нея Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия