Баница с ориз - как?

  • 8 138
  • 18
# 15
Много интересно, това което аз знам за баница с ориз и ям (вече и правя) е в сладък варянт Thinking
Свекърва ми е от Банско и ще ви дам рецептата , по която там я правят

Баница с ориз

пакет кори (аз обикновено си взимам 2, за всеки случай, накои пакети са с по-малък брой кори и се налага да ползвам от 2-рия)
1 ч.ч сварен ориз
1 ч. ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч. ч захар
5 яйца

За сиропа:
1л вода + 800г захар
1 ванилия, капки лимон


Кипва се олиото и много внимателно се прибавя към киселото мляко. После последователно прибавяме ориза, бакпулвера, захарта и яйцата. Взимаме 2 листа кори, между тях ръсим по малко олио, слагаме от плънката и навиваме. Редим в намазана с мазнина (олио) тава и печем. Сваряваме сироп. Отделяме половината. Другата половина трябва да изври на половина да остане. Първо заливаме с редкия сироп и оставяме да попие, след това заливаме и с гъстия.

Виж целия пост
# 16
Аз пък нещо не мога да си я представя  ThinkingНе става ли прекалено "тежка" на вкус  newsm78
Не, не става тежка, на вкус наподобява млечна баница и ако не знаеш, че има ориз не се усеща даже.
Виж целия пост
# 17
aз я правя за бъдни вечер, но с ориз и праз. сварява се ориз, задушава се праз с малко олио, смесва се, овкусява се и с тази плънка се увиват корите. за жалост не мога да точа. рецептата е от прабаба ми. тя беше върл почитател на манджи без месо и животински продукти.
Виж целия пост
# 18
aз я правя за бъдни вечер, но с ориз и праз. сварява се ориз, задушава се праз с малко олио, смесва се, овкусява се и с тази плънка се увиват корите. за жалост не мога да точа. рецептата е от прабаба ми. тя беше върл почитател на манджи без месо и животински продукти.
Е аз точно този вариант обичам, не сладкия......  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия