Катми с дупки за закуска

  • 7 484
  • 16
Ето как правя катмите,рецептата взех от кулинар в гювеча:2 яйца,2 л вода или прясно мляко(или смес от двете),1 кубче мая,1 кг брашно.,1с.л. сол.Продуктите се забъркват и се оставят да втасат.Аз им правя едно подобрение за повече дупки:преди печенето им слагам към 1 ч.л.сода.Мажа ги обилно с масло.Моите хора ги обичат с шунка и кашкавал,аз пък с мед.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238054&photo=11
Виж целия пост
# 1
Много добре изглеждат катмите   bouquet. Само че ще намаля продуктите, че това количество за нас е много.
Виж целия пост
# 2
Ето как правя катмите,рецептата взех от кулинар в гювеча:2 яйца,2 л вода или прясно мляко(или смес от двете),1 кубче мая,1 кг брашно.,1с.л. сол.Продуктите се забъркват и се оставят да втасат.Аз им правя едно подобрение за повече дупки:преди печенето им слагам към 1 ч.л.сода.Мажа ги обилно с масло.Моите хора ги обичат с шунка и кашкавал,аз пък с мед.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238054&photo=11

Моля те, би ли уточнила :
1.количеството мляко, вода -или смес от двете ДВА ЛИТРА ли е?
2. От това количество смес за катми колко броя излизат?
3.И един въпрос на лаик-пържат ли се или се пекат?
Виж целия пост
# 3
Лелеее и  аз се чудя какви са тез катми с дупки...... ooooh!
Обаче колчеството е за целия квартал претполагам...... newsm53 newsm09
Виж целия пост
# 4
аз правих една четвърт от дозата,излизат към 8-9,но не големи ,ами с диаметър към 15 см.Може само с вода,само с мляко или и със двете.Аз за четвърт доза сложих 350 мл мляко и 150 вода.Но като има мляко вътре са по хубави.Относно печенето:на тиган тефал разтопих малко масло,сложих тесто с черпак(за моя тиган непълен е черпака),като се изпече катмата останалото масло го попих с кухн.хартия и вече спокойно си пекох другите.Ако имате сач стават още по-хубави.Първата катма винаги не става хубава,аз я хвърлям,така че да не се с Winkтреснете
Виж целия пост
# 5
У нас палачинките са на почит,но катмите ти са толкова апетитни,че ще ги направя непрменно.Любимият пълнеж на моят син е като ги намажа с шоколад и отгоре сложа малко натрошено синьо сирене.Вкусът е невероятен.
Виж целия пост
# 6
Az pravq katmite taka/islizat okolo 12 broq v po golqm tigan/:te4nostite mi sa 1:1.Slagam tri 4ashi mlqko prqsno/moje i voda/, tri 4ashi presqto brashno, shipka sol, shipka zahar, okolo 5 qisa /kolkoto sa pove4e qisata po puhkavi stavat,no moje i po malko/ i maq edno kub4e. Vsi4ko tova se razbiva idealno i se ostavq da vtasa.Az gi maja s maslo oshe v tigana,kato se izpekat ot ednata strana i gi obarna gi maja s maslo,a posle i ot drugata kato q izvqdq.Da vi e sladko.
Виж целия пост
# 7
Вчера направих катмичките с дупки и се получиха много вкусни. Благодаря за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 8
Радвам се,че са ви харесали. Hug
Виж целия пост
# 9
Радвам се,че са ви харесали. Hug
Е как няма да се харесат, то само от снимката се наяждаме!  Hug
Виж целия пост
# 10
Сега ще блесна с 1 идиотски въпрос Embarassed - колко време втасват newsm78
Виж целия пост
# 11
ами сега е топло,аз ги държа да в Peaceтасват към половин час
Виж целия пост
# 12
Ще ги пробвам в най-скоро време, дъщеря ми ги обожава, а аз не знаех как се правят. bubbast, много апетитно изглеждат твоите катми, дано успея и аз да ги направя  bouquet
Виж целия пост
# 13
Въпросче - дали ще станат със суха мая? Предполагам количеството е 1 пакетче? Thinking

Иначе много благодаря, че ме светна че стават в тефлонов тиган - едно време майки ги правеше в сач /който в последствие при едно преместване някъде затрихме/ и отдавна ми се ядат домашни...
Виж целия пост
# 14
за 1 кг брашно -2 пакетчета суха на д-р Йоткер слагам,пак стават много вкусни Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия