броколи!!

  • 4 016
  • 21
# 15
Сестра ми живее в щатите и тя ме научи да ги приготвям по сл.начин: В тефлонов тиган слагам зехтин , запържвам 1-2 скилитки чесън и прибавям измитите и начупени на розички броколи.Слагам някакъв капак да се задушат като от време на време разбърквам леко , но това само за 3-4 минути  ,броклите да не омекват ,а само леко да се задушат и като ги ядеш да хрупат .Преди да ги изкарам поръсвам със сол и изцеждам 1 лимон (за тези които не обичат много кисело 1/2). Стават разкош!

Ами то, такава реклама спретнахте Thinking, че направо ме зарибихте! Laughing. Следващият път, като им дойде редът в моята кухня – така ще бъдат приготвени!  bouquet
Виж целия пост
# 16
kalista, това непременно ще го пробвам. От известно време съм влюбена в тези броколи.
Аз ги измивам, нарязвам и слагав с кубче бульон и една лажица маргарин в микровърновата, докато поомекнат. Става много бързо и вкусно.
evak, и аз умирам за броколи затова и реших да попитам др.
аз например ги задушавам и отделно си запържвам гъбки,и малко преди да станат готови слагам синьо сирене и готварска сметана.и като се сгъсти сметаната слагам и броколите за около 1 мин.и след това малко кашкавал отгоре във фурната докато се хване златиста коричка.... Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
Аз най-много ги харесвам панирани, но прочетох една рецепта в която се приготвят като за паниране. Бланшират се за кратко, приготвя се панировка, слагат се броколите в тавичка и се заливат с панировката. Пека ги до златисто, настъргвам  кашкавал, слагам отново в фурната колкото да се разтопи. Стават много вкусни и както никой покрай мен не ги ядеше панирани сега всички ги харесват Mr. Green
Виж целия пост
# 18
Задушавам ги и после ги заливам със следния сос:
прясно мляко,натрошено бяло сирене, кашкавал или топено сирене, чесън на прах, чер пипер, риган (или копър). Не пиша точните пропорции, понеже винаги слагам по колкото имам , ако стане много рядко добавям брашно. Този сос го използвам и за карфиол.
Виж целия пост
# 19
Салата с броколи. Simple Smile



 Броколи със стафиди


1 връзка броколи
200 гр. пилешко филе
100 гр.обелени слънчогледови семки
200 гр.стафиди
200 мл.ренч дресинг
2 с.л. оцет
2 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко
2 с.л. наситно нарязан лук

Нарязаните броколи , филето , семките и стафидите се смесват.
Отделно се омесват добре дресинга , оцета , захарта , млякото и лука.Накрая всичко се смесва заедно.
Виж целия пост
# 20
Аз най-много ги харесвам панирани, но прочетох една рецепта в която се приготвят като за паниране. Бланшират се за кратко, приготвя се панировка, слагат се броколите в тавичка и се заливат с панировката. Пека ги до златисто, настъргвам  кашкавал, слагам отново в фурната колкото да се разтопи. Стават много вкусни и както никой покрай мен не ги ядеше панирани сега всички ги харесват Mr. Green
И аз така ги правя! Страхотни са!  Peace
Виж целия пост
# 21
Pety салатката сзглежда мн апетитна.... smile3501
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия