Сини сливи

  • 6 371
  • 24
# 15
Здравейте!

 Аз правя същото сладко, но не го бъркам при печенето.Когато са готови сливите-изпечени взимам една по една половинките и между тях слагам орехова ядка, става фантазия. Правя и мармалад който обожавам.
Смилат се сливите и се варят със захарта / всичко е на око и вкус/. Само дето аз винаги варя  бурканите малко 4-5 мин.
Виж целия пост
# 16
............И като говорим за сини сливи, дайте някоя хубава, изпитана резепта за сладкиш със сливи /пресни/, че имаме известно количество, а ни омръзна да ги ядем сурови.

Заповядай! Вкусен сливов сладкиш  и  Сливов сладкиш с решетка
Виж целия пост
# 17
Такаа да дам отчет. Направих сладкото и стана страхотно. За което благодаря на всички,които помогнаха.  bouquet
Сложих ок. 4-5 кг.сливи и 400 гр.захар - стана лекичко и приятно, можеше още малко захар да понесе,но и така е добре. Направих ги по  горната технология, само дето аз ги обелих сливите, защото те  бяха доста узрели и обелките им падаха почти сами. За около 2 часа се опекоха на 160 градуса на вентилатор.

После ще трябва да давате и рецепти за сладкиши със сладко от сини сливи. Wink
Виж целия пост
# 18
labrexbouquet
Виж целия пост
# 19
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg6717/top … seen.html#msg6717

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg28536.html#msg28536


Като сте казали  - сладкиши - ето две рецепти на Танита.
От кога съм я набелязала втората, тази тема ме подсети!    bouquet
Виж целия пост
# 20
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119225.msg2183823;topicseen#msg2183823
Тази рецепта е от Биляна. Страхотен е! Правила съм го и стана много вкусен, което ме подсеща пак да го врътна тия дни...
Виж целия пост
# 21
Ха сега де.  Rolling Eyes

Почти еднакви са рецептите на Блияна и Танита - рецептата, която пуснах преди това. Понеже го правих снощи и ми направи впечатление, че са почти идентични.


Виж целия пост
# 22
На майтап направих тази рецепта, защото имах малко изостанали сливи...останах очарована  Heart Eyes
ето и резултата 1 и 2
Благодаря много  bouquet
Виж целия пост
# 23
Аз направих сладкиша на labrex с карамела.Стана страхотен.
Сега ще пробвам и този на Биляна/Сапфира, само дето вече няма сливи, но ще експериментирам с някакъв друг плод.
Виж целия пост
# 24
Аз направих този  на Биляна, но дали печенето му дойде в повече, незнам, но нещо сухичък се получи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия