Луд на шаренко се радва:)

  • 1 582
  • 8
Тази рецепта е нещо като преразказ с елементи на разсъждение върху едно произведение на Бат Звездев. Правих и оригиналния вариант, но този касапския определено се котираше по- добре Grinning

Ето тук, тук и тук може да видите как изглежда Grinning
А това е рецептата:

Правят се 3 вида разноцветно пюре:

Пюре от броколи и спанак:
200 г броколи
250 г спанак
100 г крема сирене
50 г орехови ядки
2 скилидки чесън
2 яйца
сол, черен пипер

Картофено пюре:
500 г сварени картофи
1 белтък
100 г течна сметана или прясно мляко + масло колкото орех
сол

Пюре от моркови:
500 г моркови
50 г кашкавал
30 г масло
1 жълтък
1 глава лук
сол, червен пипер

Други продукти:
За соса: Кисело мляко, майонеза и копър
бекон нарязан на тънки шайби
по- едри гъби, също нарязани на тънки лентички

Формичка за кекс се облепя с хартия или фолио. Най- отдолу хубаво се натъпква картофеното пюре. Върху него се подреждат тънко нарязани лентички бекон. Отгоре пак доста добре се натъпква зеленото пюренце и пак се покрива с лентички бекон и нарязани на шайби гъби. Завършва се с морковеното пюре и настърган кашкавал или пермазан. Пече се на водна баня като сладкиш (30 мин на 180 градуса). След като се извади се оставя напълно да изстине. Чак тогава се изважда от формата и се полива със соса.


В духа на шаренийката ето още една такава шаренка рецепта за мезе. За съжаление го правих на очо и точни мерки не мога да ви вам, но честно казано не са и необходими.

Продукти:

Шунка, нарязана на тънки ленти
Кашкавал
крема сирене
1 опаковка майонеза
1/2 връзка магданоз
1-2 ситно нарязани червени чушки (може и от буркан)
червен пипер
самардела (може и да я пропуснете, но с нея определено е по- така)

Кашкавалът се  настъргва на дребно, омешва се с майонезата и  на три части.  Към всяка от трите части се добавя зарзават за различен цвят: в първата се  добавя кемата сирене, във втората ситно нарязаната червена чушка и червен пипер, в третата нарязан/пасиран магданоз.
Отделно се с бяло вино (може и с вода) се разтваря 1 пакетче желатин, което също се дели на 3 и се добавя към смесите.
В облицована  форма за кекс се реди лист шунка, върху него един цвят смес, пак шунка, друг цвят смес итака до края.Финишира се с шунка, покрива се с хартия за печене и се притиска хубаво. После за 1 денонощие в хладилника. Изсипва се от формата, реже се на филийки и се поднася с нещо високоалкохолно и добре охладено Grinning



Виж целия пост
# 1
Оххх, шунковата шаренийка е направо страхотна. Потекоха ми лигите. smile3501
Виж целия пост
# 2
Разкошни идейки. Ооообичам такива шаринийки Grinning Flutter
Виж целия пост
# 3
Ееее, аз гледах точно това предаване на Звездев със зеленчуковите пюренца, които се нареждат бяло, зелено, червено и пекат на водна баня. Твоят е обогатен и ще го направя него, щото не успях да опитам неговата рецепта все още. Изглеждат страхотно!
А пък шунковото роле е направо невероятно!
Браво Змейче!
  chef  chef  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 4
АУУУУУУУУУ, Отличничка!!! Peace При пръв сгоден случай ще ги спретна! Момичета, имайте доверие на Змейовите рецепти- гаранция от Франция Heart Eyes  Laughing

Мила, а първото руло студено ли се консомира? чудех се за "сиренения вкус" как е студен Thinking
Виж целия пост
# 5
Ама какво търся тука като съм на диета??? Мазохизъм. Като го гледам това - чист мазохизъм!!!
Виж целия пост
# 6
В духа на шаренийката ето още една такава шаренка рецепта за мезе. За съжаление го правих на очо и точни мерки не мога да ви вам, но честно казано не са и необходими.

Това последното не е ли рецепта на ПОЛИ от готварския клуб в ДИР-а? Снимката много ми заприлича на нейните неща и интериор. Ако е така, препоръчвам да опитате рецептата. Поли много я бива!
Виж целия пост
# 7
В духа на шаренийката ето още една такава шаренка рецепта за мезе. За съжаление го правих на очо и точни мерки не мога да ви вам, но честно казано не са и необходими.

Това последното не е ли рецепта на ПОЛИ от готварския клуб в ДИР-а? Снимката много ми заприлича на нейните неща и интериор. Ако е така, препоръчвам да опитате рецептата. Поли много я бива!
Спаска ме е преварила за малко, таман щях да постна ама същото  Laughing
Виж целия пост
# 8
Точно така - рецептата е на Поли Grinning Аз я правих няколко пъти и определено народа много и се радва Grinning
Долче вита, това първото се сервира студено. Сиренето не се усеща много, то е по- скоро за сплотяване на елементите:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия