Мляко с ориз

  • 12 571
  • 33
# 15
НИкога не съм правила мляко с ориз Blush.НО мъжа ми - да Peace Явно му се отдава и има усет в кулинарията, защото импровизира и му се получават нещата. Направи ми невероятно мляко с ориз  като е добавил портокалови кори...... мммммм- фантазия Crazy
( ще взема и аз да се пробвам да направя по някоя от вашите рецепти)
Виж целия пост
# 16
златни сте мами !
  bouquet
Виж целия пост
# 17
Миналата седмица правих мляко с ориз. Първо си сварих млякото. После го подсладих, добавих изчистения и измит ориз, после варих до сгъстяване. Пропорциите ми бяха - 1 литър мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. ориз. Стана идеално! по другия начин не съм правила.
Виж целия пост
# 18
Мляко с ориз правя всяка седмица Peace.Винаги първо сварявам ориза и след това добавям млякото. Захарта и ванилията слагам накрая. Захар слагам толкова колкото е ориза. Става перфектно Hug
Виж целия пост
# 19
Мляко с ориз правя всяка седмица Peace.Винаги първо сварявам ориза и след това добавям млякото. Захарта и ванилията слагам накрая. Захар слагам толкова колкото е ориза. Става перфектно Hug

И аз го правя по този начин  Peace Като разсипя в купички добавям канела отгоре.

Искам да кажа,че ако се вари оризът направо в млякото много загаря,ако не е в млековар,а в обикновена тенджера,затова изисква постоянно бъркане.Но е въпрос на личен избор  Peace
Виж целия пост
# 20
Солчица се слага на всички сладкиши, за стабилизиране на вкуса.
Ванилия не слагам, само малко канела и то след като изстине.
Първо да заври ориза с малко водичка и после на два - три пъти доливам мляко.
Най хубаво става с овче мляко, августовското е най.
Оризът направо от тенджерата е по-вкусен, отколкото разхвърлян в мънички купички,
нямам обяснение за това.
От тенджерата пък най вкусен е отгоре с каймака и на дъното - ако има леееко позагоряло.
Виж целия пост
# 21
Имам и рецепта на ябълки в ориз на фурна ( става много вкусно ), но прахосмукачката ме зове. Ако някой иска, по-късно ще я пусна.

Давай ябълките с ориза, моля   chef
Виж целия пост
# 22
 Давам МАЙКА! Благодаря ,че ме изчака да се върна от работа и се извинявам на Лабрадорчето, че и спамя темата   bouquet
 Ябълки в ориз на фурна
 Обелете 5-6 средно големи ябълки, издълбайте ги и ги напълнете със счукани орехи,размесени със захар и канела, след което ги наредете в тавичка, намазана с масло.
  Сварете 1/2 ч.ч. ориз с 3ч.ч. мляко и 3/4 ч.ч. захар. Като се охлади оризът прибавете 2 ванилии и един по един 3 желтъка.  Разбъркайте добре сместа и прибавете белтъците, разбити на плътен сняг. Отново леко разбъркайте сместа и я изсипете върху ябълките.
 Опечете в умерено силна фурна.
 
 
Виж целия пост
# 23
тази рецепта звучи добре ... ще се подмажа порядъчно за да ми я приготвят
Виж целия пост
# 24
hora ne vijdate li 4e pishe mlqko s oriz to e blizko do uma 4e e s mlqko kakvo trqbva da sporite kato vi podskazva zaglavieto s kakvo e!!!! mlqko, oriz, zahar, vanilia i kanela pojelanie
Виж целия пост
# 25
Ето две рецепти изровени от старата ми тетрадка
ИМПЕРАТОРСКИ СЛАДКИШ

Разстиламе върху тавичка сварено МЛЯКО С ОРИЗ.
Върху него нареждаме пласт изцедени от компот праскови.Върху прасковите внимателно намазваме с кайсиев  мармалад/или гъст кайсиев конфитюр/.Отново разстиламе мляко с ориз,покриваме го с кайсиев мармалад и запичаме в сгорещена фурна за около 5-7 мин.Не е желателно да се препича!
Десертът е чудесен и може да се приготвя през всеки сезон.

ГАРНИРАНО МЛЯКО С ОРИЗ

Продукти:3 ябълки,5 с.л захар,мармалад,произволно количество мляко с ориз според желаните порции.
Предварително се сварява мляко с ориз и се оставя настрани в тенджера на топло.Ябълките се нарязват на кубчета и се задушават в тенджера с със захарта.Прецеждат се и се нареждат на дъното на чиния от иенско стъкло.Заливат с млякото с ориз.С останалия сироп от задушените ябълки се размива мармалад,най-добре шипков,който се залива най- отгоре.

И двата десерта се поднасят изстудени.
Виж целия пост
# 26
Мляко с ориз

Продукти:
200 гр. ориз
    1 л.  мляко
100 гр. захар
    1 пакетЧе ванилия , щипка сол

ПоЧистеният и измит ориз се бланшира в 2 л. вряща вода за 4-5 минути. След това се изцежда и се прибавя към врящото мляко , което предварително сме овкусили със захарта,ванилията и солта.Оставя се да ври на слаб огън 20-25 мин.
След , като изстине се поръсва с канела
Виж целия пост
# 27

И аз го приготвям така. Не се уливам с канелата.
Виж целия пост
# 28
А ванилията се слага за миризма. Миризмите са летливи вещества, докато уври оризът,
много голяма част от тях ще са се изпарили. Не трябва ли ванилията да се слага накрая,
след като се снеме оризът от печката и да се поразбърка?
Виж целия пост
# 29
А ванилията се слага за миризма. Миризмите са летливи вещества, докато уври оризът,
много голяма част от тях ще са се изпарили. Не трябва ли ванилията да се слага накрая,
след като се снеме оризът от печката и да се поразбърка?

Мисля, че няма значение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия