любимите ми неща на тиган са
- баница (както се прави обикновена баница), но се изпича и от двете страни... като един пакет кори стига за две баници
- картофи соте на тиган
- кюфтенца и пържоли (като на скара стават но по - вкусни)
- ябълков сладкиш с карамел - него като рецепта го взех от книжката и е любимия ми сладкиш много лесен и лек
при етажното готвене любимите и най - често правени са
- на първи етаж месо (може и руло, цяло пиле или каквото харесваме), на втори ориз със зеленчуци на пара и на трети крем карамел
- на първи пиле по императорски, на втори зеленчуци (харесвам особено броколи и моркови, върху които още топли поставям парче ароматизирано масло с подправки) и на трети етаж млечна баница
много хубави стават пълнени чушки (има още на пазара) като на първия етаж са тези с кайма и ориз за мъжката част от домакинството, а на пара слагам пълнени с яйце и сирене...сместта от ориз и кайма не е необходимо да се вари или запържва предварително (само се измива ориза, смесва се с накъсаната кайма и се добавят подправките по избор - лук магданоз сол и т.н)
хубавото е при готвенето с Цептер е че се слага всичко заедно и не е необходимо да се разбърква...аз имам и индукционния котлон, който ми позволява да сложа всичко да се готви и да си легна или пък да изляза ... когато изтече времето котлона се изключва...
в съдовете няма шанс да загори готвеното ако се спазват правилата (при варене на втори етаж на пара задължително се слагат една две лъжици вода)...ако все пак нещо загори не го търкайте а го накиснете за 5-10 мин във вода и след това с гъбата...
относно книжката която е посочена те се дават като подарък при получаване на съдовете, но не е най - хубавата..
другото което забравих да спомена е че времето за готвене не е задължително 30 мин...времето зависи от вида на яденето (дали е пиле, или телешко или супа), от количеството (дали е пълен съда или не) и от тока (на места е по - силен на места по - слаб)...общо взето всеки свиква с времето например мусака за колко време се готви, пиле с картофи колко..времето зависи и от това на един, два или три етажа се готви...