Мързелив сладкиш с ябълки и гриз

  • 16 395
  • 31
# 15
Айде и тук да те похваля
Стана страхотен моя сладкиш. За справка направих 2, защото 1-вия го сложих във форма за кекс и с целия си акъл го обърнах както кексовете се обръщат като се опекат. Много съм умна  Mr. Green После се мислех какво да правя "това чудо" и най-накрая го хвърлих в кофата и направих 2-ри сладкиш както си трябва. Стана ...нямам думи. Божествен
Виж целия пост
# 16
Както вече казах - аз винаги давам изпробвани любими рецепти. Да ти ви е сладко.
Виж целия пост
# 17
И на мен ми хареса сладкиша, благодаря на Мамица за всички вкусотии, които е споделила   bouquet  bouquet  bouquet
Само да отбележа, че по мое скромно мнение въпросния сладкиш е по-вкусен на другия ден. Грисът си поема по-хубаво от сока на ябълките, а ако те не са достатъчно сочни винаги може да полеете сладкиша с горещ захарен сироп  Wink
Виж целия пост
# 18
ООО да на другия ден е божествен просто. Ние го ядем винаги в комбинация със сладолед:) По-добро от секс даже:)
Виж целия пост
# 19
Мамicа, стана чудесен сладкиша - аз малко го доусъвършенствах, като сложих между редовете бадеми и стафиди, а отгоре го покрих с разбити белтъци(бяха ми останали от захранването на Дани), посипах с бадеми и запекох още 15 мин.

Ето това се получи: http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/3.jpg - момчетата го изядоха с кеф! Благодаря за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 20
Направих го снощи във варианта с тиква - получи се много вкусно. Не залепва, но и не можах да го обърна. Днес вече беше по-стегнат, защото грисът отгоре беше попил от влагата, обаче как да го обърна като е вече наполовина? Wink
Виж целия пост
# 21
Направих го снощи във варианта с тиква - получи се много вкусно. Не залепва, но и не можах да го обърна. Днес вече беше по-стегнат, защото грисът отгоре беше попил от влагата, обаче как да го обърна като е вече наполовина? Wink
Ох, абе хорица! Вземете се освестете. Къде съм написала, че ТРЯБВА да се оръща. Този сладкиш НЕ СЕ ОБРЪЩА. Когато поизстине се реже и така се сервира.
Виж целия пост
# 22
Опа, грешка! Явно съм решила, че като има отдолу карамел трябва да се обърне /пък и да ти кажа тази сутрин лекичко погледнах отдолу и не изглеждаше много представителен, но реших че е заради тиквата #Crazy/ Важното е, че даже и да го бях обърнала нямаше да остане. Впрочем направих го с кафява захар и ръснах тук-там останали стафиди. И грисът много приятно хрупка.
Виж целия пост
# 23
Преди малко го забърках и сега го пробвах. Много добреи не ми залепна. Направих го с сочни леко киселички ябълки и стана чудесно. Другия път ще прибавя орехи и стафиди и мисля, че ще е добре. Благодаря за рецепата. 
Виж целия пост
# 24
 Моля.
Идята е наистина да се слагат 1.5кг. ябълки, а не като свекървата слага 1 кг. и после вика" абе не ми е сочен" Simple Smile Аз даже 2 кг слагам.
Виж целия пост
# 25
Уф  ooooh! - ще го правя и аз (точих лиги поне 10 дни  Blush), но Мамице, карамела ме притеснява... Confused
Казваш - махате тавата от котлона. И той карамела до 5 мин. ще е твърд.
Та да го чакам ли да се втвърди или да действам докат' е още течен?!

И последно какви "екстри" още да сложа...  newsm78
 - ядки;
 - или какво друго..?

Айде, че отивам на Пазар след малко...казвайте Praynig
Виж целия пост
# 26
аз 1-ва рендосах ябълките и после в/у топлата разтопена захар пльоснах едната част от тях
Виж целия пост
# 27
Оххх Шани Simple Smile
Карамела може да го направиш в 9 сутринта, да изкараш тавата на балкона, ако искаш и в 6 вечерта да почнеш сладкиша Simple Smile  newsm08
Идеята ми е, че карамела може да се втвърдява и изстива колкото си щеш. Нали после, ще се пече. т.е. после пак ще омекне и това не влияе.

АЗ екстри не слагам. На мен си ми харесва с повечко ябълки. Евентуално бих сложила стафиди ( предварително накиснати във вряла вода).
Сега гледам, че имам един буркан от компот със сладко от дюли. Мисля да намаля количеството захар и да слагам тук-там от това сладко.
Имайте предвид, че стафидите също са адски сладки.
Виж целия пост
# 28
Мамице - не се сърди де   bouquet, но има и неграмотни кулинарки...хехехехех, т.е аз Mr. Green

Айде ще споделя днес или утре какво съм измайсторила Grinning
Виж целия пост
# 29
Пробвахме го  Laughing Получи се без проблем и мъжете го харесаха. Благодаря, че ме подсети да пробвам и с ябълки.
Редовно в къщи си правим варианта с тиква, който е почти същия като твоя:
1 1/2 чаша грис
1 1/2 чаша брашно
1 1/2 чаша захар
1/2 чаша олио
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер

Всичко се обърква, половината се изсипва в подмазана с мазнина тавичка, слага се плънката и отгоре другата половина. Пече се и наистина на другия ден е по-добро на вкус.

плънката е около 4 ч.ч. настъргана тиква /може и повече/, 6 с.л. олио, 1 пакетче канела, 6 с.л. захар,  начукани орехи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия