студени напитки с кафе или шоколад - как?

  • 6 522
  • 7
Знаете ли рецепти за някакви студени напитки с шоколад или кафе?
Виж целия пост
# 1
Една виртуална позната от един друг форум сподели, че е намерила начин да прави фрапе с пасатора, ставало страхотно, но не съм пробвала, за да го твърдя със сигурност.  Grinning След малко ще копна тук рецептата й.  Laughing
Виж целия пост
# 2
Аис Кафе
Сварява се кафето, подслажда се, налива се в подходяща (по-висока) чаша и се добавя топка сладолед. Отгоре може да се гарнира със сметана.

Фрапе
1 ч.л. нес кафе
50 мл прясно мляко
2-3 бучки лед
100 мл вода
захар на вкус
Всичко се поставя в ръчен шейкър, ако нямате такъв може да се използва по-висок буркан с капачка. Разттърсва се 20-30 пъти, като движението е нагоре-надолу от китката. След това се сервира във висока чаша със сламка.
Виж целия пост
# 3
За да стане хубава пяната на Фрапето се слага кафето,захарта и малко вода,разбива се с шейкър или с миксер за Фрапе и след това се досипва останалата вода(млякото е пожелание).

Фредо
Прави се еспресо кафе,сипва се във висока чаша(студено).В шейкър се сипва мляко и се разбива на пяна.След това внимателно се сипва върху кафето.
Виж целия пост
# 4
Някой ще ме светне ли как прясното мляко става на пяна в шейкъра (електрически). Пробвала съм доста пъти, но освен да направи 1 пръст пяна отгоре, която спада след като се изсипе в чашата, друго не става. Маслеността има ли значение?
Виж целия пост
# 5
Една виртуална позната от един друг форум сподели, че е намерила начин да прави фрапе с пасатора, ставало страхотно, но не съм пробвала, за да го твърдя със сигурност.  Grinning След малко ще копна тук рецептата й.  Laughing

Ето я рецептата: В мензурата на пасатора/ако нямаш такава -във високцилиндричен съд/ слагаш шепа бучки лед, нес кафе, захар, студена вода, по желание и мляко може-всичко го пасираш докато се получи ледена каша-фрапе. Не мога да ти дам пропорции, защото го правя на око, но водата не трябва да е много.
Виж целия пост
# 6
Някой ще ме светне ли как прясното мляко става на пяна в шейкъра (електрически). Пробвала съм доста пъти, но освен да направи 1 пръст пяна отгоре, която спада след като се изсипе в чашата, друго не става. Маслеността има ли значение?

За кафето Фредо например,"един пръст" е достатъчен Wink .
Иначе ако искаш да стане по-гъста може да добавиш малко пудра захар или сметана.
Според мен маслеността има значение,защото прясно мляко с 0% масленост(например) няма какво  да го "задържи" на пяна Wink .
Виж целия пост
# 7
10х. Следващия път като ми се наложи ще пробвам с пудра захар или сметана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия