# 30
Ето и от мен една бърза ,евтина и любима на моето семейство рецепта:
                               Ризото
              1/2 торбичка зеленчуков микс/цареица ,моркови и грах/
              1/2 глава лук
               непълна ч.чаша ориз(бисерен)
               200 г пуешко месо
               1 кубче пил. бульон+лъжичка пикантина или универсална подправка
   В касеролка се запържва съвсем леко1/2от лука,добавя се ориза и се залива с топла вода(2.5 ч.ч.),вари се до полусваряване)
   В друга касеролка се задушава другата половинка лук ,добава се микса като се бърка,той си пуска вода,защото е бил замразен,
добава се половин чаша вода,задушава се,преди да се изпари нацяло ,се добавя пуешкото,нарязано на кубчета,разбърква се и се добавя ориза и кубчето бульон с пикантината.Под капак се държи на котлона най-много 5 минути.сместа трябва да е пухкава и редичка ако иска още вода добавете и изключете огъня.Яде се топло,ама то и не остава за да изстине......Количеството е достатъчно за да нахрани
4 членно семейство с добре похапващ си татко!
Виж целия пост