За трайността на плодовете и зеленчуците

  • 3 623
  • 19
# 15
всичко ми е на терасата(остъклена е)-проблеми нямам Thinking
И манджата ми стои там по 3 дни  Grinning
Виж целия пост
# 16
аз държа всичко в хладилник, но ги вадя от торбички и пликчета. случвало се да се развалят, но забелязах, че се случва ако са били влажни или наранени.
Виж целия пост
# 17
     В хладилника са ми моркови(издържали са и по повече от 2 седмици в найлонов плик), зелена салата (започва да пожълтява към края на седмицата), краставици, домати, лимони. На стайна температура оставям ябълки, портокали, мандарини, круши, банани. Последните два вида плодове се развалят най-бързо. Чесън, лук, картофи оставям на малко по-хладно. Издържат доста, е, картофите прорастват, но са си хубави.
Виж целия пост
# 18
При мен най-нетрайни са краставиците и морковите. Всички зеленчуци държа в хладилник, постлала съм и специално "покривало", което уж пази от изгниване, но няма голям ефект от него  Tired

Плодовете държа на стайна темперетура, с изключение на някои като грозде, диня, ягоди, череши... Нямам проблеми с изгниване на плодове, но ги ям бързо и винаги зареждам с пресни  Peace Ябълките задължително се държат отделно от лесно презряващи и изгниващи плодове.
Виж целия пост
# 19
Забелязала съм, че домашната ни продукция- моркови, картофи, праз... издържат много по-дълго от тези от магазина. Но ги държим с пръстта по тях и на студено- така изкарват и цялата зима.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия