Гюведженца

  • 5 949
  • 50
# 15
Наистина добра идея,а има толкова продукти за импровизация Wink
Виж целия пост
# 16
nana77 в обикновена не гърми, но в микровълнова, ако не му пукнеш жълтъка, става ужас  ooooh!
/на съвсем различен принцип работят двете печки/
Доста време ми отне да я изчистя  Wink
Виж целия пост
# 17
Аз слагам отдолу и малко картофки нарязани на ситно, после колбаса , сиренето и другите неща  Simple Smile
И аз така  Peace
Виж целия пост
# 18
Ето и една рецепта от мен. Количеството продукти е в зависимост от бройката  Wink
Приготвянето не отнема много време, 10-тина минути за продуктите и след това около 30 мин за запичане, но пък после ще си оближете пръстчетата:

В гюведжето първо слагате 5-10 гр масло, след това малко от зеленчуковите миксове (на чичо статис например или каквото там намерите във фризера), следва по една чаена лъжичка: доматено пюре (на олинеза също е подходящо); лютеница, кетчуп, който обича малко чили. Е който предпочита може да сложи и няколко парченца пресен домат. Може да се добави и ситно начупено фиде. Следва ситно нарязаните на малки квадратчета: шунка, пастърма, филе елена, санчо - като ги наръсвате отгоре. Може да добавите и други щуротии, които намерите в хладилника. В средата слагате едно триъгълниче топено сирене, от тези с подправките и покрай него надробявате сирене. Най-накрая поръсвате с нарязан на малки кубчета кашкавал (ако сложите няколко вида ще е още по-вкусно) и ги слагате в предварително загрята до 250С фурна.

Когато кашкавала се разтопи ги заливате със следната яйчена заливка:
Броя на яйцата е 1.5 бр. на гюведже. В купа с миксера разбивате яйцата, прясно мляко (на око); няколко супени лъжички майонеза (аз предпочитам от пушената на олинеза); сол на вкус.
След като залеете гюведжетата със сместа следите как набухва и от време на време може да проверите с вилица до колко още е течна сместа. Вадите ги по ваше усмотрение и Добър Апетит.
Виж целия пост
# 19
и слагате да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

и ги слагате в предварително загрята до 250С фурна.

не се ли пукат така съдинките? аз от едно време все знам да се слагат в студена фурна...
Виж целия пост
# 20
Аз слагам отдолу и малко картофки нарязани на ситно, после колбаса , сиренето и другите неща  Simple Smile
И аз така  Peace
Виж целия пост
# 21
На дъното на гювечето: масло. Сварени картофки смесвам със сирене на вкус и по половин чушка на гювече, отгоре слагам шунка, разбъркана със сварени гъби (обикновено ги варя с картофките) и настъргвам кашкавал. 15-20 мин. преди да махна от фурната, чуквам по 1 яйце.
Виж целия пост
# 22
Аз винаги на дъното слагам предварително сварени картофки,масло, малко водичка,задължително някакъв свински бекон(ако може гърди без кост),кашкавал,сирене(предварително малко обезсолено)и накрая чуквам по едно яйце.
Виж целия пост
# 23
Аз ги правя така:
На дъното - много малко масло. След това колбас (в общи линии каквото има в хладилника), слагам малко картофки нарязани на ситно, лук (суров)/може и праз, добавям и кашкавал, сирене, доматено пюре. Задължително отгоре слагам голяма бучка сирене и голямо парче кашкавал. Слагам да пека и когато кашкавалът е готов, чуквам яйцето и допичам. Забравих да кажа, че слагам и шарена сол, а любителите на чубрица могат смело да наръсят. Магданоз също може.
Виж целия пост
# 24
Ето още една идея за тези дето слагат и картофки или лук-опитайте да ги кавърдисате преди това  Wink.
Не видях някой да е споменал за топено или пушено сирене  Peace
При нас рядко гюведженцата са по еднаква рецепта,защото са най добрия повод да попрочистя хладилника от леко поизсушените сирена и колбаси .Така съчетавам полезното с приятното.
Виж целия пост
# 25
Ето още една идея за тези дето слагат и картофки или лук-опитайте да ги кавърдисате преди това  Wink.
Не видях някой да е споменал за топено или пушено сирене  Peace
При нас рядко гюведженцата са по еднаква рецепта,защото са най добрия повод да попрочистя хладилника от леко поизсушените сирена и колбаси .Така съчетавам полезното с приятното.
В къщи също прочиствам хладилника с разнообразни гюведжета, особено след гости когато в платото са останали сухи мезета.
Виж целия пост
# 26
Да, наистина с топено сирене става страхотно - последно така правих и всички си облизаха пръстите bowuu
Виж целия пост
# 27
Аз ги правя така:наливам на дъното много малко олио, настъргвам сирене, някакъв колбас, гъби, чушки, кашкавал и счуквам 1 яйце. Пека в микровълновата фурна, стават много бързо за 5-6 минути.
Виж целия пост
# 28
Аз ги правя така:наливам на дъното много малко олио, настъргвам сирене, някакъв колбас, гъби, чушки, кашкавал и счуквам 1 яйце. Пека в микровълновата фурна, стават много бързо за 5-6 минути.
Чушките печени или сурови?
Виж целия пост
# 29
Аз ги правя така:наливам на дъното много малко олио, настъргвам сирене, някакъв колбас, гъби, чушки, кашкавал и счуквам 1 яйце. Пека в микровълновата фурна, стават много бързо за 5-6 минути.
Чушките печени или сурови?

Не съм Таня, но предполагам, че са печени  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия