Обичате ли палаченки- рецепти с палачинки!

  • 24 049
  • 56
Аз много обичам палачинки и правя доста неща с тях, но искам да започна тази тема, тъй като ми се ще да науча и от другите какви готварски фантазии правят от палачинките!
Аз ще кажа мойта рецепта, която научих от един французин и като ги направят всички си облизват пръстите понеже са много тънки, крехки и ароматни:
1 порция - 15 палачинки
2 чаши прясно мляко
1 чаша и половина брашно
3 яйца
щипка сол
половин лъжичка захар
1 ванилия

стават фантазия
Очаквам нови рецептички за всичко свързано с палачинките, аз след това ще дам също още рецепти
Виж целия пост
# 1
Аз правя палчинкова торта(между палчинките намазвам майонеза редувам и кисели краставички,шунка,варени яйца...Цялата се намазва с майнеза и се наръсва отвсякъде с настърган кашкавал,докато стане рошава)
......И панирани палчинки(завивам като плик,а пълнежа е от сварено пилешко месо,кисели краставички,топено сирене,копър.Потапям в брашно,яйца,галета и се пържи в загрято олио до златист цвят)....
Виж целия пост
# 2
Ето и моята рецепта за френски grepes. Wink

1ч.ч.брашно
2 яйца
1/2ч.ч.прясно мляко
1/2ч.ч.вода
щипка сол
2с.л.разтопено масло
Виж целия пост
# 3
Нормалните палачинки винаги правя на око и досега провали не съм имала. Солени не ги обичам, предпочитам ги с шоколад. Когато ми останат повечко правя торта с ванилов крем.
Често правя Американски палачинки. Стават много бързо и са много вкусни:).
Виж целия пост
# 4
Пенкейкс
Виж целия пост
# 5
Вкъщи сме по соленото повече, затова правя класическата рецепта за палачинки и ги ядем с масло и сирене. Правя и палачинкови бюреци.
Виж целия пост
# 6
... Правя и палачинкови бюреци.

Може ли рецептата?  Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 7
Аз правя панирани палачинки,но предполагам че са нещо като тези бюреци.Правя си плънка по желание,напр. пилешко месо и кашкавал или различни сирена с копър и чесън,може и колбас,лютеница и кашкавал...възможностите са много.Слагам от плънката върху палачинката,сгъвам я като плик,да няма нищо изтекло и след това панирам в сгорещена мазнина,като потапям първо в яйце,после в брашно,после пак в яйце и накрая в галета.
Виж целия пост
# 8
Аз правя от палачинките супа. Това е от традиционните ястия на Австрия, че моя без нея не можел
Даже и днес правих такава, ако знаех, щях да ви цъкна снимчица.  Grinning
ето рецептата-  телешки бульон или зеленчуков, а вътре се нарязват паланички на тънки ивички /долу горе 1/3-4 см/
Палачинките се правят от
2яйца,
60 гр гладко брашно
1/8 л мляко
1 ч.л.сол
аз правя бульона от моркови, целина,лук и магданоз, защото не обичаме готовите бульони, които само се разтварят.
ето снимка  http://www.kochecke.at/kochrezept-frittatensuppe.html

и бебчо също яде от нея  Peace
Виж целия пост
# 9







Ето и една по-различна рецепта за палачинки.
250 гр. брашно + 3 яйца + 400 мл. пр.мляко + 100 мл. бира .
Виж целия пост
# 10





Ето една невероятна рецепта Палачинки с кайма
С готовите палачинки се правят вързопчета с пълнеж по желание,които се връзват с  ивичка от праз лук - пълнежите може и да са зеленчукови или месни или смесени.
Аз много обичам палачинки със спанак,яйца и сирене,навити на руло,поръсени с настърган кашкавал и леко запечени колкото да се разтопи кашкавалът.
Правя по-големи количества с пълнежа и слагам във фризера.Когато ме изненадат гости,
вадя,поръсвам с кашкавал и запичам - лесно и бързо.
Виж целия пост
# 11
На мойте палачинки слагам 3 яйца, брашно, газирана вода и пр.мляко, 1 л-ка сол и 1 л-ка захар.
Правила съм с тях всевъзможни комбинации с крем на д-р Йоткър или с пиле, кис.краставичка, гъби и топено сирене, отгоре поръсен кашкавал.
Виж целия пост
# 12
Моята рецепта за една доза:
1 яйце
1 ч.ч.брашно
1 ч.ч.вода /прясно мляко/
1 щипка сол
1 щипка захар
П.П.Правя по 2 дози винаги, защото 1 доза ни е доникъде... Laughing
Виж целия пост
# 13
... Правя и палачинкови бюреци.

Може ли рецептата?  Praynig Praynig Praynig

Тъкмо щях да я пиша и видях, че samotnika е написала рецептата, но под името панирани палачинки.
Сетих се, че преди време съм правила кебап в палачинка. Правиш си пресен кебап, слагаш го в палачинка, връзва се или на бохча, или по дължина, поръсва се с кашкавал и се запича 10-на минути във фурната.
Виж целия пост
# 14
А пък аз онзи ден реших да правя палачинки и се оказа, че има имам само едно яйце  Embarassed Оказа се в последствие, че и млякото ми свършило а съм настроила домашните за палачинкова закуска  ooooh! И какво сега .... мушнах се в хладилника  и какво да видя течна сметана седи и ме чака. едно яйце  Embarassed Взех и ги разбърках, сложих брашно, малко водичка, щипка сол, щипка захар, малко сода за хляб и ей я на сместа. Не очаквах да стане нещо, но за мое учудване станаха много вкусни палачинки, мекички и крехки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия