Как се прави домашно масло?

  • 96 266
  • 413
# 390
Да, сирене се прави със сурово или пастьоризирано мляко. Аз предупреждавам за развитие на бактерии в невареното мляко.
Виж целия пост
# 391
Да се похваля направих си извара толкова лесно бойе ще припадна от радост Simple Smile)0 .Сега сериозно отивам да 4ета , 4е съм си взела мая за сирене и ще се пробвам и там Simple Smile))
Виж целия пост
# 392
Да се похваля направих си извара толкова лесно бойе ще припадна от радост Simple Smile)0 .Сега сериозно отивам да 4ета , 4е съм си взела мая за сирене и ще се пробвам и там Simple Smile))

Как я направи?
Виж целия пост
# 393
Искам да попитам знаещите - как се прави мандраджийско масло?

От темата научих за сметановото масло, а мандраджийското? Знаете, то е едно такова миризливо и до колкото знам има връзка с кашкавала.

и още нещо - в началото на темата има линкове са претопяване на маслото, след като се избие и измие. Линковете са неактивни - може ли някой да покаже или обясни за какво е ставало дума?
Виж целия пост
# 394
Маслото по мандрите , сега чувам ,че трябва да има разлика. Ако е качествено за 2 вида масло не ми е известно поне на мен да има. Миризливо ако е неприятно , значи е гранясало . В кашкавала , може да не слагат масло , а друга немлечна мазнина.
Виж целия пост
# 395
казва се мандраджийско, но и то, и сметановото се правят в мандра разбира се.
Просто едно време така ги различавахме. На сметановото пишеше "Чисто масло" а на кашкаваленото "Мандраджийско".
Мандраджийското беше много по-евтино.

и въобще не става въпрос за мирис на гранясало. Съвсем друга е миризмата.

искам да знам как се прави то - остатъчен продукт ли е... целенасочено ли се произвежда..
Виж целия пост
# 396
казва се мандраджийско, но и то, и сметановото се правят в мандра разбира се.
Просто едно време така ги различавахме. На сметановото пишеше "Чисто масло" а на кашкаваленото "Мандраджийско".
Мандраджийското беше много по-евтино.

и въобще не става въпрос за мирис на гранясало. Съвсем друга е миризмата.

искам да знам как се прави то - остатъчен продукт ли е... целенасочено ли се произвежда..

Щом не се прави в домашни условия , я има палмова мазнина я други гадости . Но това са мои лични размисли и страсти , не официално изказване на наблюдател . Но имайки предвид ,колко истински кашкавал ядем  Thinking
Виж целия пост
# 397
adelinda, това масло се прави от много дълго време (продаваха калъпи) - още преди да е открита (предполагам) палмовата мазнина. Аз го помня от своето детство - беше по-евтино и миризливо.
Сега чета тук там из нета и до колкото разбирам го наричат суроватъчно и се центуфугира допълнително суроватката при производство на сирене и кашкавал.
Виж целия пост
# 398
Привет Simple Smile
Сега и аз бих масло с пасатора. Малко като на дребни гранулки ми стои, като го пробвам. Да имате идея защо?
Виж целия пост
# 399
skeila то си е така. Събери го в тензухче и под студената струя на водата да се измие хубаво и ще се събере  Peace
Виж целия пост
# 400
Ааа, благодаря Simple Smile не знаех. Но пак си е суперско де! Ще пробвам с тензух утре
Виж целия пост
# 401
Маслото се мие , докато е прясно избито и меко , в купа слага се вода и се мачка , да излезе млечното каквото е останало . Може и гхи да се направи , така се мага изцяло млякото и издържа повече .
Виж целия пост
# 402
Имам събран каймак от домашно краве мляко във камерата на хладилника и днес го изкарах да се размрази Laughing ще се пробвам с миксера и ще пиша после какво е станало  chef
Виж целия пост
# 403
Имам събран каймак от домашно краве мляко във камерата на хладилника и днес го изкарах да се размрази Laughing ще се пробвам с миксера и ще пиша после какво е станало  chef
И аз събирам от известно време каймак за масло. Peace
Виж целия пост
# 404
Готово!Мисля ,че стана.Като количество каймака ми беше в кутия от 500гр. и го разбивах не повече от 5 мин с бъркалката на миксера  newsm78 най-интересното е ,че нямам остатъчен продукт?Аз ли нещо не направих!Измих го с вода на края и през марля отцедих и пак го миксирах.....ама течност на края не отцедих newsm78.За вкусно е вкусно и го сложих в една пластмасова кутия в хладилника ще видя как ще бъде като се охлади Laughing...Каймака съм събирала доста време от домашно мляко и като го сваря млякото го оставям до пълно охлаждане и то си хваща дебела жълта коричка и много внимателно я отделям,може би за това нямах остатъчно мляко като го разбих,или не съм го била достатъчно #Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия