"Засищаща" салатка !

  • 6 013
  • 59
# 45
Ето моята любима салата:
Марули,домати,краставици,пилешка шунка,сварено яйце,кашкавал.
Дресинг: зехтин,лимон,горчица

Друга любима:
Марули,домати,краставица,риба тон
Дресинг-майонеза или зехтин и лимон.
Виж целия пост
# 46
Баван колбас и кромид лук, предварително нарязанирска салата - майонеза, варени картофи, пушен колбас и червен лек на ивици се объркват и се консумира. Подправя се на вкус със сол, олио и оцет или лимонов сок.

Помогнете ми! Нищо не разбрах! Може ли превод моля!  bouquet

Аз го разчетох като Баварска салата - майонеза, варени картофи, пушен колбас и червен лук, нарязани на ивици.
Виж целия пост
# 47
Нана мерси за превода! На една блондинка и много сложно това!   bouquet
Виж целия пост
# 48
хайде и аз да се включа.харесвам много салатки но любимата ми е със ролца от раци.е не отказвам и зелените салатки:марулка зелен лук сварени яйца репички маслинки сиренце.абе що е салата ми е любимо!!!
Виж целия пост
# 49
Аз също много обичам салати, особено такива с майонеза. Бъркала съм какво ли не. Последният ми хит е домашно приготвено кьопоолу +2-3 сварени яйца, нарязани на ситно+няколко скилидки чесън+1 майонеза.
Виж целия пост
# 50
Аз също много обичам салати, особено такива с майонеза. Бъркала съм какво ли не. Последният ми хит е домашно пригитвено кьопоолу +2-3 сварени яйца, нарязани на ситно+няколко скилидки чесън+1 майонеза.
Ммм. каква идейка ми даде за това кьопоолу....   chef
Виж целия пост
# 51
Аз домашното кьопало го правя с майонеза , орехи и чесън - става страхотно!
Виж целия пост
# 52
Аз домашното кьопало го правя с майонеза , орехи и чесън - става страхотно!

Мда много хубаво, ма патладжани откъде?  newsm78
Виж целия пост
# 53
Салата с кус-кус( или варени картофи), кисели краставички, пушено пилешко, магданоз и майонеза - понякога добавям и гъби.

Моята "въздушна салата" - варени картофи(рендосани на едро),сирене(аз го троша но може и то да е рендосано), кашкавал и варено яйце също рендосани, майонеза  и две-три с.л. кисело мляко за олекотяване на майонезата. прави се в стъклена купа като се редуват продуктите - картофи, майонезен сос, сирене кашкавал, яйце - така и се завършва като по желание може да се поръси с черен пипер.

nana77 аз всяка година си прибирам във фризера, а баба ми в буркани щото зимата цените са убийствени.
Виж целия пост
# 54
nana77 аз всяка година си прибирам във фризера, а баба ми в буркани щото зимата цените са убийствени.

Проблемът по-скоро е, че и вкус нямат.
Виж целия пост
# 55
nana77 аз всяка година си прибирам във фризера, а баба ми в буркани щото зимата цените са убийствени.

Проблемът по-скоро е, че и вкус нямат.

Моите са само печени от буркан - баба ми ги дава!  Embarassed Но сигурно и от фризера ще станат! Нана ако си много на зор за кьопало да те черпя 1 буркан?  Wink
Виж целия пост
# 56
nana77 аз всяка година си прибирам във фризера, а баба ми в буркани щото зимата цените са убийствени.

Проблемът по-скоро е, че и вкус нямат.

Моите са само печени от буркан - баба ми ги дава!  Embarassed Но сигурно и от фризера ще станат! Нана ако си много на зор за кьопало да те черпя 1 буркан?  Wink

Ееееееех, така е, който има баба... Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Нана, да ти кажа майка как ги прави.....И на мен много ми харесват и са идеални за всичко.

Пече си пипера жената, червен, в чушкопека. И както е така изпечен, без да го бели го слага в буркан. Така се процедира, докато буркана се напълни добре, натиска за да няма много празни места в него. И най-отгоре слага 2 аспирина. Затваря буркана и обръща. Всичко става експедитивно, трябва да е топло. Така на терасата парви по принцип днес 2 буркана, утре 3 и т.н. и най-накрая има за зимата. Аз също съм правила така и зимата е годен за миш-маш, салати, супер е. И седи така обърнат по принцип дълго време, някои буркани дори до зимата, до като потрябват.
Виж целия пост
# 58
Маме лошото е, че нито буркани имам, нито време. Ставаше въпрос по-скоро за патладжаните. А те са малко рисковани за затваряне, че гърмят. Тъпото е, че и фризер нямам. Въобще съм го закъсала отвсякъде  Mr. Green
Виж целия пост
# 59
Вариант на класическата Салата с риба тон. Мен лично ме засища.
1 Салатка
1 консерва Риба тон
1 консерва царевица
Крутони

Дресинг - 2ч.л. майонеза, 1ч.л. горчица, 1ч.л. кисело мляко, лимонов сок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия