Панетоне (или козунаците настъпват, да загреем с подготвителна група)

  • 32 903
  • 97
# 90
търпение и пак търпение.

Първа съм на опашката в магазин за търпение....Липсва ми много....Нека минат празниците и тогава ще видим кой кого - панетонето ли ще ни събори, или ние него.....Ама- ха.....Джемма, споко....Търпение и ще сме победители!

 Peace Laughing
Виж целия пост
# 91
да попитам-тестото, замесено със 140гр брашно с каква гъстота е? Нямам ел. везна и карам на око, та да се ориентирам.
Виж целия пост
# 92
да попитам-тестото, замесено със 140гр брашно с каква гъстота е? Нямам ел. везна и карам на око, та да се ориентирам.

Въх, чак сега видях......Гъстичко, но не много. Гъста боза...има ли въобще такова понятие? newsm78
Виж целия пост
# 93
Точно такова стана.Омеси се, сега ще втасва 1 път. дано се получи,че с тия мои приблизителни мерки...най-много да ядем сладък хляб Simple Smile
Виж целия пост
# 94
Искам да ви попитам маже ли да пека панетонето в тази кутия?
Ако може, ще трябва да сложа решетката на най-долното ниво във фурната, защото кутията е висока и тогава няма ли опасност панетонето да загори от долу?
Виж целия пост
# 95
Ето го и моето панетоне:
http://media.snimka.bg/2709/011672620-big.jpg

Добре изглежда, не знам как е на вкус, ще го опитаме утре. Може би обърках нещо или втасването вървеше твърде бурно. Не успях да дочакам края на програмата за месене и втасване, а измадих половин час преди края, защото преливаха. И дума не можеше да става за второ месене. Излях в тенджерата, даже понатиснах с намаслени ръце, но нямаше накъде да си увеличава двойно обема. Изчаках малко да се надигне пак и пекох.

Ще споделя допълнителни впечатления от вкуса по-късно. Благодаря!
Виж целия пост
# 96
Спретнах го вече и моето панетоне. Реших да импровизирам и го разделих на малки топчета, които сложих в чашките от крем карамел и отгоре ги окрасих с бадеми и лешници. Станаха страхотни малки "панетончета" удобни за почерпване утре. и понеже исках да видя ефекта от истинския сладкиш направих още една доза и го изпекох в тенджерката. Аромата е невероятен, вкуса според сина ми също... Благодаря за рецептата!!! Весел празник на всички!!! kyllmg
Пък диетата ще я почваме от вторник Embarassed
Виж целия пост
# 97
  Великденсикте празници са отминали,но аз все пак ще се захвана да направя Панетоне!
  Една позната ме убеждава,че Панетонетата са много по-вкусни от обикновените Козунаци....
  Да видим! Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия