Панетоне (или козунаците настъпват, да загреем с подготвителна група)

  • 32 953
  • 97
# 75
През уикенда и аз най-после направих Панетоне-то. На мен лично вкуса много ми допадна.
Имам няколко грешчици и питанки. Маята ми се струва, че превтаса. Явно 50 минути и дойдоха повече.
Вие къде държите това първо тесто и Панетонето при последното втасване? На хладно, на топло, завивате ли го  newsm78
Месих в хлебопекарната и следвах точно инструкциите на Мамето. Благодаря Маме   bouquet
Отгоре Панетоне-то се изпече много бързо, защото се наду много при последното втасване. Ползвах откопчаваща се тортена форма, на която направих яка. Следващия път ще сложа фолио отгоре още в началото и едва в края ще го махна ако не е изпечено.
Как точно разбирате, че Панетонето е готово? Аз ползвах начина с клечката - излизаше суха, но май още няколко минути щаха да са от полза на моето. Сега стои съвсем малко текляво на места и то като се отреже с ножа. не знам дали не е и от превтасването.

И сега да покажа моя красавец и парченце от него.

 





Виж целия пост
# 76
Мамо Цоцоланке, наистина тази рецепта е страхотна. Hug  bouquet  chef
Аз го направих в събота, обаче нещо го прегорих и то доста. Вътре сложих орехи, лешници, стафиди и шоколад. Стана леко кафеникаво и със страхотен аромат. Само че ядките отидоха по надолу. 
Какво да направя ядките да са разпределени равномерно?
Ще ходим на гости и мисля да опека още едно панетоне.

П.С. Някой правил ли е половината доза от рецептата, да си сподели мнението?
Виж целия пост
# 77
Може ли вместо фолио да се покрие с хартия за печене? Дали ще има същият ефект?
Виж целия пост
# 78
Ето тук има снимки стъпка по стъпка и как изглежда яката: Снимка 11  chef
Виж целия пост
# 79
Момичета, един бърз въпрос....фатално ли е преди печенето тестото да остане да втасва във формата за печене повече от времето в рецептата-около час?
Виж целия пост
# 80
Момичета, един бърз въпрос....фатално ли е преди печенето тестото да остане да втасва във формата за печене повече от времето в рецептата-около час?

Ако не е топло в стаята, ако втасва на по-хладно - може......
Виж целия пост
# 81
Отворих прозореца, дано стане, защото мирише прекрасно.  Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Стана...невероятно...хем красиво, хем вкусно. За пръв път правя и съм толкова доволна от себе си. А как ухае... Simple Smile Стъпка по стъпка с указанията на Мама Цоцоланка и това е резултата:
Виж целия пост
# 83
Здравейте момичета,присъединявам се и аз да го правя  този Панетоне  chef ,рецептата е божественна  Hug
Виж целия пост
# 84
Мамо Цоцоланке, благодаря за хубавата рецепта, от която толкова момичета са очаровани! Мисля и аз да я правя утре.
Хлебопекарната ми е с две отделения.
1. Сигурно трябва първите три продукта да разделя на две разни части и после да объркам. Към тях да прибавя и разделените на две продукти от основното тесто. Така ли?
2. Има ли значение в какъв ред сипваш продуктите в кофичките за месене и втасване? Кои са първи и кои накрая? Брашното най-отгоре ли трябва да бъде? А трите продукта (с маята) върху него или най-отдолу?
За традиционните козунаци, които правя това има значение.
Виж целия пост
# 85
Steisi, не разбирам въобще от хлебопекарни с 2 отделения.....Дори сега за 1 път чета за такава Embarassed...Не мога да помогна. Съжалявам!

Да си пусна вчерашното панетоне -

тук и тук

Разрез няма, като изстина го фолирах и не знам как е станало все още вътре.
Виж целия пост
# 86
А може ли да ми поможнеш поне по втория въпрос?

Има ли значение в какъв ред сипваш продуктите в кофичките за месене и втасване? Кои са първи и кои накрая? Брашното най-отгоре ли трябва да бъде? А трите продукта (с маята) върху него или най-отдолу?

Редът мисля, че е от значение и при пекарните с един общ съд.
Виж целия пост
# 87
Какво направих аз - втасах маята с брашното и млякото в една купичка. Чаках да втаса. С миксера си разбих яйцата, захарта и маслото, и солчица. Добавих маяната смес и пак разбих леко. Сложих в контейнера, добавих другите съставки - май остана само брашното и лимона. След 15 мин. добавих и сушените плодове и това е.
Виж целия пост
# 88
Момичета, сега пробвах злополучното панетоне. Невероятно, отлежа и толкова е вкусно- много по-вкусно от първия ден. И поради по-сбитата си консистенция е досущ като щолен, а не като панетоне. Много съм доволна, все пак дори и не съвсем втасала закваска става и за щолени. Важното е да отлежат- търпение и пак търпение.

опс това беше за темата  Натурална закваска.
Виж целия пост
# 89
търпение и пак търпение.

Първа съм на опашката в магазин за търпение....Липсва ми много....Нека минат празниците и тогава ще видим кой кого - панетонето ли ще ни събори, или ние него.....Ама- ха.....Джемма, споко....Търпение и ще сме победители!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия