Кой зехтин е качествен

  • 17 937
  • 35
Споделете кой зехтин е качествен, марка или съсвтавки. Попаднах на няколко, които по вкус не се отлиЧаваха от олио. Какъв трябва да бъде добрият зехтин?
Виж целия пост
# 1
Студено пресования зехтин.А марки....много
Виж целия пост
# 2
Ето тук една мнооого дълга и изчерпателна тема по този въпрос  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293361.0
Виж целия пост
# 3
Аз харесвам студено пресован  зехтин на Del Alma  Екстра Върджин !


П.С.Извини ме за правописната грешка !
Виж целия пост
# 4
Аз харесвам студено пресован  зехтин на Екстра Върджин !

Няма такава марка  Laughing
Екстра Върджин означава, че е първата студена преса и го пише на всички марки зехтини, които са такива  Peace
Виж целия пост
# 5
У нас харесваме студено пресован  зехтин Lazaros!
Виж целия пост
# 6
Разбира се, студено пресованият! Peace Аз си ползвам Екстра Върджин и за салати, и за запържване, абе за всичко.  Най-често купувам BORGES  Peace

Еее, Блонди, безпощадна си  Joy
Виж целия пост
# 7
Еее, Блонди, безпощадна си  Joy

Не, аз с усмивка, само пояснявам  Hug
Виж целия пост
# 8
Права е ! Съгласна съм !Трябва да е точно всичко! Още веднъж се извинявам, редактирах се !
Виж целия пост
# 9
Права е ! Съгласна съм !Трябва да е точно всичко! Още веднъж се извинявам, редактирах се !

Е, стига, де, направо ми стана неудобно, не съм искала така да прозвучи, наистина  Embarassed

  bouquet
Виж целия пост
# 10
И аз купувам само екстра върджин. Марки всякакви, при зехтина (особено екстра върджин) веднага си личи, ако не е както трябва. Няма го характерния вкус и мириз, но досега не съм попадала на такъв.

Виж целия пост
# 11
Екстра върджин, т.е. първият излязъл от студена преса, с киселинност под 0.8%.
Качественият зехтин не би могъл да е евтин, така че не се подвеждайте да купувате евтин зехтин, най-вероятно не е extra virgin.

Масовият зехтин (с добро качество, т.е. върджин, но не екстра) е с киселинност до 1.5%, а по-нискокачественият - до 3%. Най-лошото е да се купи зехтин, чиято киселинност е понижавана до под 3% по химически начин, за козметика - става, но за готвене  Naughty
Виж целия пост
# 12

Най-лошото е да се купи зехтин, чиято киселинност е понижавана до под 3% по химически начин, за козметика - става, но за готвене  Naughty

Т.е. помачето не става и за готвене ли?
Аз купувам Коста доро и Борхес - екстра върджин, използвам го и за готвене, ама ми се свиди някак..
Миналата седмица взех помаче на някаква фирма...забравих и името, ама пишеше че е от костилките и люспите на маслините.На повечето помачета пише 70 % слънчогледово олио и 30 зехтин  Thinking
Виж целия пост
# 13
За готвене е по-добре да ползваш смес, защото зехтинът изгаря бързо (като маслото) и при готвене с качествен зехтин се получава леко горчив вкус на ястието  Peace Иначе точно помачето не го познавам, но понижаването на киселинността го правят, доколкото ми е известно, за да продадат зехтина като по-качествен, отколкото е  Wink
Виж целия пост
# 14
Марипоса, а какъв е на цвят и вкус зехтинът от костилки и люспи (и коя е марката)? Чела съм, че точно той е с много високо съдържание на антиоксиданти, доколкото е студено пресован.

Иначе за мен качественият зехтин е зеленикав с леко парлив вкус - така знам, че наистина е студено пресован, защото при загряване ароматът се убива.  Peace Но има и сортове маслини които дават зехтин със златист цвят и мек вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия