Как се кисне боб?

  • 17 454
  • 40
# 15
Защо пък със сол. Аз знам, че се вари без сол. Чак като е омекнал се слага солта. Но научно не мога да го обясня.
Е, браво на тебе! ooooh!
Сега ли се сети да го споделиш това?
...вече го метнах на котлона. Със сол Crossing Arms
Виж целия пост
# 16
Е, ако не стане, ще кажеш на мъжа си, че една Трещерица е виновна. Само той да не ти отговори - Да, бе, все майка ми ти е виновна на тебе.
Виж целия пост
# 17
Е, ако не стане, ще кажеш на мъжа си, че една Трещерица е виновна. Само той да не ти отговори - Да, бе, все майка ми ти е виновна на тебе.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Hug
Най- много да му тропа в чинията Joy
Виж целия пост
# 18
Голямо забавление тука Laughing.
Кисна го / не знам защо, така съм чувала / в студена вода. После слагам да заври, хвърлям 3 води и чак тогава почвам същински да го готвя Mr. Green. Като нямаш гърне, става в гювеч. Много вкусно Peace.
Виж целия пост
# 19
Хеееей, видяхте ли какви страшни неща открих за боба ?!  Shocked
А вие варите ли го с алкохол? Чували ли сте , че някои така го варят?
Виж целия пост
# 20
Чувала съм,че може да се сложи ракия,за да се свари по бързо,но не съм го пробвала този номер.Варя го в тенджерата под налягане само с малко олио и моркови.Подправките и солта слагам като е готов,след това запържвам и готово.
Виж целия пост
# 21
накисвам го от предния ден ,ако забравя
хвърлям първата вода
но,когато е накиснат предварително увира по-бързо
сол слагам накрая 

иначе боб на фурна правя
като преди това леко запържа боба ,с лука с черв пипер ,доматите  и тн и тн
и после в тавата
стана разкош Crazy,,но е малко тежко ядене

Мале,тенджерата под налягане е нещо ,без което не мога Crazy
Виж целия пост
# 22
Накисвам от вечерта в студена вода, иначе става доста по-бавно. На другия ден варя, изхвърлям първата вода - чувала съм че съдържа недотам полезни вещества, пак варя и когато е почти готов, слагам солта, подправките и запържвам. Не ползвам тенджера под налягане...  Wink
Виж целия пост
# 23
Чувала съм,че може да се сложи ракия ....
Милото, ако ме види, че така похабвам ценната течност,
може и до развод да стигнеме ooooh! Crossing Arms Joy
За протокола- явно си зависи и от сорта боб.
Тоя увря за няма и 40 минути...разпада се.
Боб Далиан, на Панино.
Сега ще го запека с лучец и ммммммммм....вкусотийка ще стане Crazy Crazy
Виж целия пост
# 24
Аз съм слагала водка,и малко захар,за да уври по бързо.
На фасула сол се слага накрая,защото стягала зърната и седели като дървени(така съм чувала)
На зеления боб солта се слага в началото за да уври по добре.
Виж целия пост
# 25
За алкохол съм чувала,ама за захар - не Thinking
Виж целия пост
# 26
Аз за захарта още от баба го знам, но и аз незнам защо точно се слага newsm78
Виж целия пост
# 27
То от накисването отидохме в прането, ама.....  Joy
Аз го готвя и много го обичам пълнен в чушки,  запечени на фурна  eat
Виж целия пост
# 28
То от накисването отидохме в прането, ама.....  Joy
Аз го готвя и много го обичам пълнен в чушки,  запечени на фурна  eat

Само това не ми споменавай,че се олигавих направо
Виж целия пост
# 29
Накисвам го предният ден в хладка вода, той до другият дене е набъбнал. Махам тази вода и слагам нова ,кипвам го и изхвърлям първата вода ,за да не боли корема и да няма газове човека който го яде. После слагам всичко и в тенджера под налягане се сварява за 15-20 минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия