Как правите сладко от ягоди?

  • 63 898
  • 42
# 30
Ех, момичета,как ме запалихте по сладкото от орехчета WinkСега съм на село и има доста орехи.Ще запретвам ръкави Heart Eyes
Виж целия пост
# 31
Ето по тази рецепта на Лео http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0 правя вече незнам колко години, откакто я е публикувала, супер страхотно става, препоръчвам  Peace

може ли по този начин да се приготвят и вишни?
моля, някой да сподели как прави сладко от вишни? тази година ще правя за пръв път и не искам да се излагам  Embarassed
Виж целия пост
# 32
Досега каквото и да е сладко правех по традиционния начин - почистените, при нужда - нарязани плодове, засипвам със захар 3:1 или 5:1, зависи колко са сладки, стоят една нощ - и на другия ден - яко бъркане на котлона, към края - ч.л. лимонтузу и готово.
Но миналата седмица взех за първи път Гелфикса на Д-р Йоткер 2:1 и направих сладко от ягоди - освен, че заедно с почистването и миенето ми отне точно 30 мин - стана просто божествено Crazy!
Вчера правих още, защото вече хапнахме две бурканчета от първите - ето ги:


Та оттук насетне всеки един плод ще бъде "затварян" по този начин Peace!
Виж целия пост
# 33
Ето по тази рецепта на Лео http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0 правя вече незнам колко години, откакто я е публикувала, супер страхотно става, препоръчвам  Peace

може ли по този начин да се приготвят и вишни?
моля, някой да сподели как прави сладко от вишни? тази година ще правя за пръв път и не искам да се излагам  Embarassed

Лео беше споменала, че може от всякакви плодове. Но става по-скоро конфитюр, а не сладко, защото се пасира.
Виж целия пост
# 34
Ето по тази рецепта на Лео http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=81796.0 правя вече незнам колко години, откакто я е публикувала, супер страхотно става, препоръчвам  Peace

може ли по този начин да се приготвят и вишни?
моля, някой да сподели как прави сладко от вишни? тази година ще правя за пръв път и не искам да се излагам  Embarassed

Лео беше споменала, че може от всякакви плодове. Но става по-скоро конфитюр, а не сладко, защото се пасира.
ясно, мерси!
Виж целия пост
# 35
моля, някой да сподели как прави сладко от вишни? тази година ще правя за пръв път и не искам да се излагам  Embarassed
Аз в момента го правя ,на 2 кг вишни ,съм сложила 1,5 захар....ще оставя да престои 2 дни засипано за да си пусне соковете плода и ще сваря леко  за 20-тина минути на много слабо ....на другия ден пак .Лимонтозу ....около 1 пакетче на това количество плод и запечатвам докато е горещо.

Някой беше питал за компот....ние слагаме по 1-2 шепи плод на буркан/няма кой да го яде,предимно сока пием ,затова по толкова....например кайсии слагаме по 4,най много 5 максимум на буркан,зависи колко са едри / 4-5 с.л захар и доливаме с вода до ръбчето на буркана.Запечатваме и стерилизираме 10 мин.
Захарта пак зависи колко е сладък плода ...ако е по зрял по малко, но предпочитам да са 5 с.л защото винаги мога да го разредя с вода,докато по сладък трудно става  Laughing
Ако плода е вишна или слива се прави с костилки,ако е кайсия или праскова се цепи и се маха костилката .
Виж целия пост
# 36
За първи път чувам за сладко от орехи Blush

Това си е деликатес.
Може пък и да го пробваме  Thinking

Продава се такова готово.   Blush Купувала съм от Кауфланд.
И аз мислих да направя, обаче трябват много младички орехчета, преди да е започнала да става на дървесина вътрешната част. Тази година изтървах  Confused

Виж целия пост
# 37
За първи път чувам за сладко от орехи Blush
Това си е деликатес.
Може пък и да го пробваме  Thinking
Продава се такова готово.   Blush Купувала съм от Кауфланд.
И аз мислих да направя, обаче трябват много младички орехчета, преди да е започнала да става на дървесина вътрешната част. Тази година изтървах  Confused
бабата на съпруга ми прави такова сладко. много е хубаво, но аз ям само сока, така и не се научих да ям самите орехчета. не знам дали по принцип се прави толкова сладко или тя прекалява със захарта, но на мен ми идва малко в повече сладостта му.
поли, благодаря!
Виж целия пост
# 38
дайте идея за заместител на лимонтузуто, 4е го свърших ,а тука нямат такова изделие!? лимонов сок ще влезе ли в употреба?
Виж целия пост
# 39
Лимонтузуто май се слага за сгъстяване само, а едно време баба ми освен лимонтузу и захар слагаше индрише или ванилия според вида на сладкото става хубаво Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Лимонтозуту е да не се захароса сладкото, а не за сгъстяване.
Виж целия пост
# 41
няма, в гори африкански живея, те дори не знаят как им правя сладката, душиците, мислят ,4е е просто нещо, ама си хапват на пала4инки и хлебец и подаряват за похвала на домашното производство! ама сега запецнах ,а утре щ? го варя,сега се  сиропира!
Виж целия пост
# 42
дайте идея за заместител на лимонтузуто

"лимонтозу можеш да замениш с 1-2 чаени лъжички изцеден лимонов сок или ябълков/винен/ оцет"

И по принцип по-добре е с винена киселина, по-голям процент  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия