ГЕВРЕЧЕТА - как?

  • 7 387
  • 21
# 15
Варени гевреци
вариант 1
1кг брашно
15гр мая
15гр сол
400мл вода
20гр глюкоза (за варенето)
вари се във водноглюкозен разтвор при съотношение 12:1


Тези само се варят ли? или се запичат след това?

А Яйчните гевреци са всъщност сусамовите, които се продават, нали? Още днес ще ги пробвам тези!

Виж целия пост
# 16
Варените гевреци, и двата вида се правят по една и съща технология, описана под продуктите! Просто тестата са 2 вида  Peace  Единият вид е обикновен, а другият обогатен - с мазнини, захари...

глюкозата - става дума за сладкарска глюкоза, която се продава в стъклени бурканчета. Има я в големите супермаркети и диетични магазини.
Яйчните са сусамови, да, но могат да се поръсят със захар или мак.

Преди малко ме домързя, но тъй и тъй темата е станала гевречена, да ги изкараме до края...

Козуначени гевреци

1кг брашно
40гр мая
12гр сол
180гр захар
180гр олио
3 яйца

Замесва се тесто с температура 32 градуса, вода за меко тесто, дори малко по- меко от обикновено хлебно или кифлено тесто (все пак не прекалено). Втасва 1 час. Дели се на късове, правят се 2 фитила - малко по- дълги. Усукват се, като за мартеница бяло и червено, но не много стегнато, за да може да втаса. Свива се и се прищипва. Нареждат се в намазана тава и втасват 45мин. Намазва се с яйце и се ръси кристална захар. Изпича се при температура 200градуса за 15-20 минути.

Времето за втасване на всички рецепти е дадено при стайна температура (не машина, която поддържа по- висока температура!!!
Изпичането става в предварително загрята фурна!!
Температурите са за обикновена фурна, не вентилатора. Това не означава, че не може да се изпекат с вентилатор, просто трябва да се съобрази. Вентилатора прави малко по- горещо.
Виж целия пост
# 17
Сусамени гевреци

200 мл прясно мляко
100 мл олио
2 чл захар
1 чл сол
30 гр прясна мая
брашно за средно твърдо тесто-около 380 гр(вие си знаете,наблюдавате тестото в началото)
Програма-месене+втасване
След като програмата приключи,тестото се изважда и се премесва с малко брашно(трябва да стане по-твърдичко),разделя се на 7-8 топки.
Всяка топка се разтегля на фитил,с дебелина 1 пръст,след което се прегъва на две и се усуква,двата края се притискат.
Всеки геврек се прекарва през разбито яйце(1 брой е достатъчен) и веднага се овалва в сусам(неоходимо е около 100-110 гр),нареждат се върху намаслена хартия за печене,оставят се за 15 минути да втасат на 50 градуса във фурната и след това градусите се увеличават на 180 и се изпичат гевреците.
Тестото е правено в машина за хляб,но мисля,че и на ръка ще стане.

 

Виж целия пост
# 18
благодаря много момичета, ще се пробвам още тия дни да видя какво ще направя
всякакви гевречета харесвам, важното е да са вкусни
Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ето, една рецепта от форума "Гответе с мен" http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2361.msg83673.html#msg83673
Рецептата е за питки, но вкуса им е точно на варените гервреци, правила съм ги много пъти.
Виж целия пост
# 20
отчет-направих ги по рецептата на Джемма,отгоре намазах с яйце и поръсих със захар-за отрицателно време ги изядоха. Grinning
Виж целия пост
# 21
отчет-направих ги по рецептата на Джемма,отгоре намазах с яйце и поръсих със захар-за отрицателно време ги изядоха. Grinning

Нали, много са вкусни! Heart Eyes Като гледам и на пеп-чо, и на max-mama добре изглеждат, на пина по рецептите със сигурност ще се получат вкусотии, абе голямо геврекоядене ще пада. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия