За барбекю въпрос ...

  • 6 344
  • 8
Здравейте,
Изгоря ми ел. скара и сега искам да си купя барбекю на дървени въглища, но всичко, което виждам да се предлага ми се струва голямо, като начало... Имам нужда от нещо, голямо колкото монитора на лаптоп  ( 16-19 инча...) и тавичката която е отдолу да може да се мие в миялна, че не мога да се жзанимавам с миене и търкане. Не ми е ясно на такава тавичка колко въглища трябва да се сложат, тоест, ако трябва за 2 пържоли да слагам по 1-2 кг въглища ми се струва безсмислена история ... Нали използвани веднъж въглищата не могат да се използват пак? Колко време трябва да се 'разгори' това нещо. Изобщо, обяснете ми моля как се действа, хубава ли става храната, или направо да купувам нещо на ток ( или газ) и да забравя ентусиазма?

Ако може да ми кажете и за тези, които са покрити ( кръгли) какво е предимството да има капак барбекюто?
Виж целия пост
# 1
Колкото въглища сложиш, всички ще изгорят. Когато станат на жар, започваш да печеш. За две пържоли хич не се рентира. Вярно е, че стават много вкусни, но връткането около разпалването, чакането да изгори всичко и чак накрая печенето, не си заслужава. Трябва да си голям ентусиаст, за да миеш тавата, в която горят въглищата. Аз мия само скарата, върху която се пекат месата. Капакът служи за много неща - да не пръска настрани, да не се губи от топлината и с по-малко жар да печеш по-дълго, за засилване на температурата на скарата.
Този прибор е пригоден повече за градина, отколкото за балкон.
Има и малки барбекюта - колкото един голям тиган.
Виж целия пост
# 2
И с капак и без капак-все става вкусно.
Аз също мия само скарата на която се пече месото Peace
Виж целия пост
# 3
Много е вкусно,малко въртеливо е докато свикнеш,желателно е съпругът да се занимава с това,но не я взимаи огромна.Мисля,че ще останеш доволна.Когато я разпалваш, можеш да ползваш спирт и когато станат на жар печеш.Добър апетит!
Виж целия пост
# 4
     Не си струва да  мислиш за миенето на тавата в миална.   Вземи си голямо и удобно барбекю. / Като височина/  Все още ползвам ел. скара.,  но преди работа облицовам тавата отдолу с алуминиево фолио, което после изхвърлям.  почти не мия тави.
       При дървените въглища не се  знае да има  тавичка за откапване..  При нас си е просто чугунена тава, в която тлеят въглените  и скарата отгоре.   Ако е за миенето на самата   долна тава..   Тя се намазва  със  силни  против омазняващи  препарати
и аз не вярвах, че действат, но е факт.  В миналото са го правили със ситен пясък.
     Аз си мислех, че ел. скара, която ползвам    е достатъчна.    Стига да се съберем  4 човека  и висенето  1 час на скарата не мърда.
    ако сме с по 2 деца.. , смятай.
     Последното събиране  : 5-ма възрастни и 3 деца  изконсумирахме  1.5 кг пилешки крилца - мариновани,  1.0 маринован свински врат,  и 1.0 кг печурки.  Трима човека се въртяхме на скарата   поне 1. 45 мин.  chef  май и повече.   На електрическата скара, това  За дървените въглища не помня, но е  повече като време предварителната подготовка-  пък и избягваме , че одимяваме съседите..Simple Smile)
    Виж !!  Пожелавам  добри моменти  около масата...Simple Smile)
    И не купувай  мънички еднодневки.  Да ви е сладко!!  bouquet
 
Виж целия пост
# 5
    Тя се намазва  със  силни  против омазняващи  препарати
и аз не вярвах, че действат, но е факт.  

Може ли да споделиш повечко за тези препарати?
Виж целия пост
# 6
Ние имаме барбекю с дървени въглища. Събира 4-5 средно големи пържоли наведнъж. Ползваме го главно на пикник, на терасата не бих правила подобни експерименти, все пак пада пушилка. Нашето е от евтините и няма капак, има само решетка, на която се слага месото, нея си я мия в миалната(ура, събира се). Отдолу съда за въглищата не съм мила, само забърсвам с влажна гъбка след като изстине. За 2ма човека е малко нерентабилно, понеже въглищата трябва да станат на жар и реално месото се пече на жарта, не на огъня. Примерно за 4-6души отиват 2.5кг дървени въглища. Тънкости за подпалването незнам, това е по мъжката част.
Виж целия пост
# 7
 10cent's , много дълго се разпалват дървените въглища... За 2 пържоли, не си заслужава.
Вземи си някоя ел. скара и както казва Найка, покривай тавата и после хвърляй... Чисто, удобно и най-вече: бързо.
Виж целия пост
# 8
10cent's , много дълго се разпалват дървените въглища... За 2 пържоли, не си заслужава.
Вземи си някоя ел. скара и както казва Найка, покривай тавата и после хвърляй... Чисто, удобно и най-вече: бързо.

Ако все пак се решиш на ел. скара, в никакъв случай не взимай тефлонова AEG  Stop. Пържолите, приготвени на нея, нямат нищо общо с такива, печени на въглища. Много съм разочарована.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия