Помощ за неподквасено кисело мляко

  • 21 817
  • 19
Момичета, от известно време си заквасвам мляко у дома, че много кисело мляко консумираме, а и е по-хубаво от купеното.
Този път обаче нещо не ми се получи изобщо, т.е. заквасило се е само около 5см в горната част на буркана, а другото стои рядко. Може би съм го отвила по-рано или не знам, но вече е охладено и престояло в хладилника едно денонощие.
Дайте ми идея какво да го правя, че направо ме е яд - 7 компотени буркана са това, а не искам да го изхвърлям.
Благодаря ви предварително    bouquet
Виж целия пост
# 1






Случвало ми се е и на мен да не се подкваси и аз загрявам буркана в МВ
и пак го слагам да се кваси, но никога не съм го правила след като вече е било в хладилник..... Ако искаш пробвай с един буркан повторно квасене и ако се получи, ще направиш и другите.
Другият вариант е да си направиш от него кашкавал.
Виж целия пост
# 2
А как се прави кашкавал от такова мляко вече - пак ли със затопляне и мая?
Виж целия пост
# 3
Спокойно готвя с такова мляко там където по рецепта се иска кисело. Правя бухтички.
Виж целия пост
# 4


 Аз бих го направила на извара.
Виж целия пост
# 5
А на извара как ще стане след като е подквасено?
Виж целия пост
# 6
А на извара как ще стане след като е подквасено?
От квасено мляко също се прави извара- изсипваш всичкото мляко в голяма тенджера и  кипваш.После прецеждаш през теззух. Laughing
Виж целия пост
# 7
Няма да стане извара- млякото не е подквасено и не се е вкиснало както трябва. Квасено и недоквасено. То е по-прясно отколкото трябва. За да стане извара трябва киселинност.

Просто го ползвай в манджи. Заливки за мусака и където още ти е нужно кисело мляко.
Виж целия пост
# 8


 Няколко пъти ме се получи подобно неподквасено мляко и без проблем направих извара.Сложих го да кипне и прибавах кисело мляко.Със 7 компотени буркана и 2 кофички кисело мляко, не смятам да има проблем.
Виж целия пост
# 9
извара става, след като се добави малко оцет........
Виж целия пост
# 10
да и аз мислих, че ако го затопля и прибавя малко лимонена киселина, ще стане на извара.
Виж целия пост
# 11
Ще стане лоша извара. Много цвик и малко извара. И не си заслужава да хабиш продуктите още повече ако си в България и изварата си купуваш за жълти стотинки.
Виж целия пост
# 12
Ох, ами то в тези жеги не готвя почти и няма как да употребя толкова мляко за ядене ... Свеки каза да замеся нещо, ама нали все гледаме да не ядем тестени изделия, че сме едни изящни след раждането с мъжа ми ....  Joy
Аз така и не съм опитвала вкуса на млякото - рядкото - ако е кисело, направо на таратор ....
Довечера ще опитаме и утре ще се отчета
Благодаря ви момичета за идеите  Hug - прав беше мъжа ми, че момичетата от форума всичко знаят
Виж целия пост
# 13
Мисля,че единствено извара можеш да направиш с добавка на малко киселина /лимон,оцет/ и загряване.
Опитай да разбереш причините за провала ,за да не става и друг път,че то си е жива разсипия. Cry
На мен ми се е получавало от лоша закваска. То знае ли човек коя е добра?Сега съм извън БГ и тук млякото се кваси 1000 пъти по-добре и бурканите,като ги развия са много топли,т.е. протича мощна ензимна реакция. В БГ ,като квасях никога не се поддържаше толкова висока температура при квасене.Млякото ми се получаваше не много гъсто и малко лигаво,независимо от къде е прясното мляко и подквасата,която ползвах   chef
Виж целия пост
# 14
healthi, закваската ми беше с нискомасленото на сердика, че ми беше свършила домашната закваска, но предполагам, че провала беше, защото не засякох времето от завиването на млякото до отвиването му ...
Когато бях в Норвегия, вземахме кутии с мляко и пак ставаше, но там се слагаше за една нощ във фурната на маааалко по-малко от 50 градуса ...
Чудя се дали да не опитам и тук да го сложа за 3 часа примерно на 40 градуса, само за проба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия