Как се прави Шкембе чорба?

  • 42 008
  • 45
Не мога и не мога да я направя,а мъжа ми така я обича! CryСподелете вие как я приготвяте и с какво чистите шкембето?
Виж целия пост
# 1
Споделете вие как я приготвяте и с какво чистите шкембето?
Тъкмо в съседна тема споделих, че това няма да го сготвя никога...
 Относно чистенето- не си ли купувате чистено шкембе? newsm78
Виж целия пост
# 2
Сваряваш шкембето хубаво. Нарязваш го. Трябва да има съвсем малко вода. Доливаш прясно мляко. Сол,  черен пипер. Правиш запръжка - олио, брашно и  малко червен пипер. И готово.
Отделно си правиш чесън и оцет.
Виж целия пост
# 3
То и аз понеже не ям шкембе, си я правя с джолан, телешки или свински или пилешко.И запръжката не с олио, а с масло.Дъщерята я хареса с джолан, сина не.За шкембе съвет не мога да дам. Embarassed
Виж целия пост
# 4
Не съм готвила шкембе, но един приятел го правеше превъзходно. Заедно със шкембето, задължително слагаше да се вари и джоланче... хубав и силен бульон се получава  bowuu
Виж целия пост
# 5
Аз купувам готово сварено шкембе, нарязано на лентички. Понарязвам го още малко, избирам някаква рецепта (никога една и съша да си кажа честно) и го правя. Но е толкова рядко, че....Освен мляко, слагам и малко от сухата супа с вкус на шкембе да засиля ароматите.
Предпочитам шкембенцето с масло.
Виж целия пост
# 6
Аз също го предпочитам с масълце Laughing,но мъжа ми като обича чорба,искам не искам трябва да се науча да я готвя!

А относно чистеното шкембе,веднъж бях взела уж чистено ,измих го с вряла вода и го сварих ако знаете как миришеше и аз си мисля,че не е било изчистено както трябва,за това искам да знам как да си го доизчистя като го взема!
Виж целия пост
# 7
Съвсем немиришещо няма да намериш никъде.
Виж целия пост
# 8
Съвсем немиришещо няма да намериш никъде.

Е то това е ясно,не готвя от вчера,че да очаквам напълно немиришащо шкембе! Angry
Виж целия пост
# 9
Аз също си падам по джолана. Става перфектно.
Пробвах между другото и с риба и се получи наистина добро ястие.
Виж целия пост
# 10
Пробвах между другото и с риба и се получи наистина добро ястие.
Т.е.- рибата замества   шкембето  в чорбата?
 Или и  шкембе, и риба? newsm78
Виж целия пост
# 11
Аз чистя шкембето като го заливам с почти вряла вода, след това се остъргва с нож и става снежно бяло. Сварявам го (в тенджера под налягане) и го нарязвам. Запържвам брашно с мааалко червен пипер и наливам водата от варенето и прибавям нарязаното шкембе. Застройка с кисело мляко, хубаво разбито да не стане на топчета. Чесъна и лютия пипер са ясни.
Виж целия пост
# 12
Аз също го предпочитам с масълце Laughing,но мъжа ми като обича чорба,искам не искам трябва да се науча да я готвя!

А относно чистеното шкембе,веднъж бях взела уж чистено ,измих го с вряла вода и го сварих ако знаете как миришеше и аз си мисля,че не е било изчистено както трябва,за това искам да знам как да си го доизчистя като го взема!

По принцип баба ми която е готвачка, ми е казала че шкембе се чисти със сол. Почистваш го ако има черни работи по него след това го натриваш хубаво с сол, ама като казвам хубаво значи около 1/2 час. След това се измива от солта и се вари. Изчистено по този начин никога не е мирисало. Друг е въпроса, че на мен вече не ми се занимава така да го чистя и си купувам полусварено.
 
Виж целия пост
# 13
Знам , че докато се вари шкембето не му се слага сол, като при боба за да уври.
Виж целия пост
# 14
Пробвах между другото и с риба и се получи наистина добро ястие.
Т.е.- рибата замества   шкембето  в чорбата?
 Или и  шкембе, и риба? newsm78
Рибата замества шкембето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия