Пилешки дробчета споделете как ги приготвяте

  • 40 809
  • 71
# 15
Най - много харесвам панирани дробчета, но адски много пръскат като се пържат. Сега съм им хванала цаката като ги овалям в брашно с подправки и ги наредя в тавичка(върху хартия за печене) и запичам във фурната . Стават почти като пържените , но много по-бързи и не толкова мазни.
А по този начин не гърмят ли,докато се пекат?Най мразя да чистя фурна...
Виж целия пост
# 16
Не , не гърмят. Според мен всичко е в по-бързата термична обработка на дробчетата , докато се пържат и поради тази причина пукат и пръскат , толкова много. А като се пекат (почти на сухо, с много малко мазнина) всичко става по-бавно.
Виж целия пост
# 17
Във фурната не гърмят, затова така ги приготвям. Веднъж панирах, пак не гърмяха, може би защото панировката ги запечатва, но как пръскаха  ooooh! олеле мале... Иначе в заведенията панирани изглеждат чудесно, как ги приготвят, не знам. Хубаво ще е, ако някой знае и сподели.
Виж целия пост
# 18
може би ги пържат във фритюрник...
Виж целия пост
# 19
Аз ги приготвям с бекон на грил-бързо и вкусно и с лук, понякога и по селски както са описали преди мен. Peace
Виж целия пост
# 20
Аз ги приготвям с бекон на грил-бързо и вкусно и с лук, понякога и по селски както са описали преди мен. Peace
Интересна заливка с лимон и чесън , за дробчетата с бекон.Сигурно става много вкусно.
Виж целия пост
# 21
Аз ги приготвям с бекон на грил-бързо и вкусно и с лук, понякога и по селски както са описали преди мен. Peace
Интересна заливка с лимон и чесън , за дробчетата с бекон.Сигурно става много вкусно.

И на мен ми звучи страхотно! Днес или утре ще гледам да го приготва така, че ме заинтригува.
Виж целия пост
# 22
       Преди пържех дробчетата и след това задушавах с много лук нарязан на полумесеци, но много пръскаше а и пърженото да избегна, затова започнах да ги правя в плик и във фурната.

      Дробчетата, добре измити и отцедени със 150 гр.червено вино и около 100 гр.бульон за
      1 кг.дробчета, лук на полумесеци, чер пипер и дробчетата много  добре оваляни в брашно.
      Затварям плика много добре, надупчвам горната страна, слагам в тавата и във                   .    
      фурната. Когато са готови разрязвам плика и оставям да се запекат отгоре. Ако не желаете
      може и без вино, а само с бульон. Изполвах идеята на Лео, но замених киселото мляко.  

     
      
Виж целия пост
# 23
Аз ги приготвям с бекон на грил-бързо и вкусно и с лук, понякога и по селски както са описали преди мен. Peace
Интересна заливка с лимон и чесън , за дробчетата с бекон.Сигурно става много вкусно.


Благодаря за  итересната заливка.  bouquet
Виж целия пост
# 24
Да ви е сладко!Благодаря! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 25
Дробчетата ги запържвам във фурната в иенска тенджера и с малко олио.
Добавям лук -2-3 глави, пипер нарязан на ситно, домати настъргани. Овкусявам с подправки, доливам с вода и пека. Накрая поръсвам с магданоз.
Виж целия пост
# 26
Сутринта извадих от камерата половин пакет дробчета и ще ги панирам. Ще ги надупча прво да видя какво ще стане.
Виж целия пост
# 27
Панирани или задушени във фурната в иенска тенджера с много лук,дом.сок и черен пипер.
Виж целия пост
# 28
Да дам отчет.
Панирах дробчетата като ги надупчих с ножа от двете страни по много пъти. Само 2 дробчета пукнаха, пържих ги в повече мазнина и под капак. Супер!
Виж целия пост
# 29
Правя ги задушени в тиган с похлупак, с лук на кръгчета и зелена чушка на жулиени, и много чер пипер  Crazy Добавям ги и към сос Болонезе - получава се "Рагу Болонезе" (за паста), вътре още се слагат бекон, чесън и вино.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия