Фондю

  • 14 830
  • 31
Здравейте,
от няколко дни сме притежатели на фондю, засега само го гледам и му се любувам.
Досега четох рецепти за него, но ще се радвам да прочета и нови.
Ако искате може тук да споделяме рецепти и идеи относно приготвянето му.
Също така ме интересува откъде мога да си закупя и готова смес?
Сега гледах в сайта на магазин "Дар от Боговете", но там имаше само вина. А Метро ми е далеч. Tired
Виж целия пост
# 1
Здравей

Първо поздравления за покупката. Аз имам фондю от години не го ползвам често, но когато го изкарам за гости всички са мн впечатлени.
Тъй като споменах че не го ползвам често и скоро не съм купувала гел за него, но сега реших да го извадя и се оказа че нямам достатъчно гел да изкараме гостито. Интересува ме какво точно представлява твоето и с какъв гел се пали, а също и от къде си вземате гела.  
Благодаря предварително.

Иначе за рецепта за сирена не мога да ти споделя, тъй като аз правя месно фондю
Виж целия пост
# 2
Здравей,
гел все още не съм си купувала, защото си донесох и пълнители за пълнене.
Но доколкото знам има гел в Метро. Моето фондю е мъничко. Довечера ще го снимам и ще ти го покажа. Peace
Виж целия пост
# 3
аз също имам фондю и влиза в употреба доста често ... натърквам дъното и стените на фондюто  с чесън, намазвам с масло и добавям оваляни в брашно късчета кашкавал. Сипвам вино (сухо бяло) и оставям на слаб огън, като бъркам непрекъснато.След като кашкавалът се разтопи, добавям сметана и малко черен пипер ..   eat 
Виж целия пост
# 4
2 шоколада и няколко лъжици прясно мляко във фондюто, ягоди на шишче и коняк в другата ръка  Wink
Виж целия пост
# 5
Снощи го сефтосахме. Сложих топено сирене, камамбер, бри и настърган пармезан, малко бяло вино, черен пипер и малко индийско орехче. Облизахме си пръстите. Ето и малко снимки http://www.facebook.com/photo.php?pid=436147&id=1636172435#/ … amp;id=1636172435
Виж целия пост
# 6
 Snarky Chimpfanny, а онези специалните вилички не са ли в комплект с основния съд ? newsm78
Виж целия пост
# 7
Извинявам се за тъпия въпрос, но за какво е този гел?  newsm78
Иначе винаги го правим със сирена, кашкавал и вино! Голяма вкусотия!
А, за варианта с шоколад, не ми се мисли колко ще е вкусно!
Виж целия пост
# 8
Snarky Chimpfanny, а онези специалните вилички не са ли в комплект с основния съд ? newsm78
В комплекта са, но не съм ги снимала. Махнах ги, за да не ми пречат докато бъркам с дървената лъжица. Blush
Виж целия пост
# 9
Извинявам се за тъпия въпрос, но за какво е този гел?  newsm78


Гелът се запалва и така се загрява фондюто. Има и вариянти със свещ вместо гел и др.  Peace
Виж целия пост
# 10
Аз да си кажа, та онази вечер като го запалихме, много малко от гела се употреби.
Изгасихме го и довечера ще ползваме същия пълнител. Икономично върви явно. Peace
Виж целия пост
# 11
Едно време в някои ресторантчета в подобно нещо слагаха рибена чорбичка на масата и всеки си я сипваше топла-топла. То не става ли и фондюто за такъв гъдел  Laughing
Виж целия пост
# 12
Едно време в някои ресторантчета в подобно нещо слагаха рибена чорбичка на масата и всеки си я сипваше топла-топла. То не става ли и фондюто за такъв гъдел  Laughing

Става, що да не става  Party
Друго дето става с фондюто е да се сложи нещо като бульон с много подправки в купата, а отделно се сервира телешко на много тънки дълги ивици или тънки филийки. С виличката се бодва парче месо, топва се във врелия бульон, държи се за минута, през което време месото е предостатъчно сготвено. Отделно има панички със сос или сухи подправки, в които се топва след това мръвката и се хапва.
Може и с вече приготвено месо - сварено и сервирано на парчета, или просто хляб. Във фондюто се прави гъст сос, в който се топва месото\хляба.
http://www.dvo.com/newsletter/monthly/2009/february/images/fondue.jpg

Аз предпочитам шоколадовото фондю, с ягоди или банани, и marshmallows бонбонки  Heart Eyes
По-сръчните може и да топят топки сладолед  Crazy
http://www.yowazzup.com/blog/images/haagen-dazs-fondue.jpg

Виж целия пост
# 13
Тук има предложения за рецепти.  Peace

Виж целия пост
# 14
А някой дали е пробвал да си направи фондю без спецялния уред ???
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия