Машина за паста и рецепта за паста!!!

  • 6 247
  • 4
Момичета, да ви питам знаете ли откъде може да се купи машина за паста-спагети, талятели и още някакви подобни? А правите ли си домашно приготвена паста. Ако някой знае рецепта за това ще съм много благодарана да я сподели!
Виж целия пост
# 1
Тук продават много, навсякъде, но за БГ не знам, май не е особено популярно. Аз не си правя, защото не сме фенове на спагетите и макаронените изделия, но рецепти имам доста  Simple Smile

Най-простата е:
 
100 гр брашно
1 яйце
1 с.л. зехтин
1 щипка сол

(това порция за двама)



Можеш да ги съхраняваш около седмица, след като си ги изсушиш, но това в инстуркциите на машината трябва да си го пише  Peace



Виж целия пост
# 2
Аз предпочитам прясната паста, по-вкусна е  Heart Eyes
В домашни условия и без машина може да си направиш тортелини, лингуини, лазаня, канелони. Важно е тестото. А за тестото е важно брашното  Crazy желателно е да е финно.
Тестото пък трябва и да се меси продължително време, за да се стегне. В противен случай пастата ще стане мека и ще се развира. Теглиш, месиш, плясваш го на плота няколко пъти и т.н. Трудоемко си е  Wink
Накрая се покрива плътно да не изсъхва и се оставя да отпочине поне половин час.

Ако нямаш машина, следва още едно трудоемко действие - разточването на тестото до необходимата тънкост! Италианките затова са по-яки в ръцете  Laughing






Виж целия пост
# 3
За машина не знам от къде би могла да вземеш, моята е от чужбина, но съм сигурна че и тук някъде бях виждала, но не помня къде.
За пастата отношението е на 100гр. брашно, 1 яйце, сол. Като за 4 порции обикновено се прави двойна доза в смисъл 2 яйца, 200гр. брашно...
Разбира се можеш да си правиш и различни цветове паста например като добавиш сварен и пасиран спанак за зелен цвят- 2 яйца, 200гр. брашно, 100гр. спанак, сол; или червен със сок от червено цвекло.
Аз не се вживявам да меся прекалено много тестото все пак няма да бухва, но е добре да го оставиш за около половин- един час в хладилник завито с найлоново фолио.
И така- нарязваш тестото на 2- 3 парчета, които леко разточваш с точилка върху добре набрашнена повърхност и тогава влиза в действие машината, като постепенно намаляш дебелината на разточения лист, в смисъл минаваш по веднъж на все по- ниска "предавка". Накрая през някоя от предпочитаните от теб приставки за нарязване, като не забравяш да оваляш леко в брашно и да поизтръскаш за да не слепне. Супер елементарно и лесно е, ако не броим набрашнената навсякъде кухня, но пък вкуса на тази паста е неповторим.
Пускаш във вряща, подсолена вода със малко зехтин за съвсем кратко време.
За сосове е писано много, но ако те интересува питай.
Успех!
Виж целия пост
# 4
Машина за паста продават в професионалните магазини,един такъв има точно до входа на Южен парк,забравих как се казва.Вървиш по бул.Витоша по посока на парка,намира се от лявата ти страна,на колко 10 метра преди жхода на парка.А рецепти за паста...  http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/a-basic-recipe- … r-fresh-egg-pasta  Джейми Оливър,в сайта му има невероятни рецепти,стига да сте ок със английския.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия