Замразени чушки

  • 8 956
  • 16
Моля ви дайте ми идеи какво да правя замразените чушки,които приготвих за пълнене за зимата,но съпруга ми докато бях на работа така ги избушил,че отвора им е толкова голям и всякаква плънка ще изпада.Децата много обичат пресни пълнени чушки и ми се иска да ги използвам, а не само да ми захващат място въъв фризера.
Виж целия пост
# 1
пак може да ги използваш и да ги направиш както за пълнене но вместо пълнени, да ги нарежеш и подпечеш с плънката.
ох,как го обясних  Embarassed
Виж целия пост
# 2
Наистина ли изобщо не стават за пълнене newsm78  питам,защото моите деца,пък и много други ,винаги ядат само плънката и в този случай и да излезе част от нея, не е голям проблем Peace
Виж целия пост
# 3
пак може да ги използваш и да ги направиш както за пълнене но вместо пълнени, да ги нарежеш и подпечеш с плънката.
ох,как го обясних  Embarassed

Това е единия вариант - нарязваш чушките, разбъркваш ги с плънката и печеш.
Друг вариант е да ги нарежеш или разтвориш на 2 и по средата да сложиш смес от яйца и сирене. Отгоре отново чушки - става страшно вкусно - като миш-маш, но печен. Peace
Може и миш-маш да правиш.
Виж целия пост
# 4
ако не искаш да ти изтече плънката, нарежи един домат на колелца и запуши всяка чушка с доматчето, аз така пълня чушки с яйца и сирене, понеже ги тъпча доста и когато се раздуе плънката почва да излиза, та правя шапчица от домат, за да си остане плънката на място Peace
Виж целия пост
# 5
В нашето семейство ги нарязваме на ленти леко посмачкани ,слага се натрошено сирене и се полива с горещо(вряло) олио -казваме му лютеница и е много вкусно:) .Или пък с доматен сос със чесън  Peace
Виж целия пост
# 6
Те пак стават за пълнене , но недей да задушаваш каймата предварително, а я остави сурова. Към нея прибави лука, ориза и т.н След като ги напълниш чушките потопи горната им част в брашно и след това редиш в тавата /ако ще ги печеш/ или в тенджерата /ако ще ги вариш/. Дано съм била полезна.
Виж целия пост
# 7
Няма да изпада, не се притеснявай. Баща ми ги прави както Ася е обяснила, само дето дупчи с нож чушките.
За по-големи отвори не слагам брашно, а парче от коричка хляб, която запушва идеално в такива случаи  Simple Smile
Виж целия пост
# 8





Когато отворът на чушката е голям, освен брашно,домат за
запушалка може да се използва и  шайба суров картоф!
Виж целия пост
# 9
Нищо им няма, ще ги подреждаш по-внимателно в тенджерата/тавата, а пък със сурова плънка, както Ася те е посъветала - и аз така ги правя, мисля, че изобщо няма да имаш проблем. Слагай ги една в друга, после в пликче и във фризера. Зимата се пълнят като чашки - много удобно.  bouquet
Виж целия пост
# 10
Можеш да ги "запушиш" и с резенчета картоф. Аз много пъти съм пълнила така изрязани чушки. Редя в тавата, режа на колелца картоф и запушвам отворите. Картофите стават толкова вкусни така, че синът ми първо тях изяжда  Laughing
Виж целия пост
# 11
Благодаря за предложенията.Наистина някои от тях ще ми послужат.Тъй като ги слагам с единствената цел за зимата за пълнене, ще пробвам варианта с резанчета картоф.Моя мъж вместо да ги буши, направо е прерязвал капачетат на чушките.И все пак ще опитам и нарязани с плънката да ги пека.
Още веднъж благодаря на всички.
Виж целия пост
# 12
Ако още ти трябват идеи:
*Опечи ги и с люспите ги подреди в пликчета и ги сложи във фризера. После вадиш, белиш, овкусяваш с олио и оцет и готово-имаш пресни печени чушки. Можеш и да ги панираш.

*И да направи си миш-маш,който почти готов слагаш във фризера. После размразяваш, чукаш яйце и си готова с ястието.
Виж целия пост
# 13
ще пробвам варианта с резанчета картоф.

Аз вчера опитах, но сложих каймата сурова и явно прекалих с тъпкането и изхвърчаха картофчетата  Laughing
Виж целия пост
# 14
Аз взех да се отказвам от слагане на чушки за пълнене във фризера. Заемат доста място. Виждам, че в магазините вече предлагат такива замразени, така че когато поискам да сготвя пълнени чушки мого да купя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия