Карамелизирани орехи.Как????

  • 26 131
  • 10
Момичета дайте идея как се правят карамелизирани орехи,но да станат хрупкави.Току що направих тази рецепта:Карамелизирани орехи

продукти: 1ч.ч.орехови ядки,1/2ч.ч.захар,1с.л.масло,2с.л.мед,1/2каф.чаша пр.мляко.

приготвяне: Най - напред се запичат ореховите ядки на сух тиган,за кратко колкото да се изсушат.След което се прехвърлят в чиния настрана.В същия тиган се слага маслото и захарта и се бърка,до получавенето на светъл карамел,прибавя се меда,поразбърква се отново и се слагат ореховите ядки.Много добре се объркват ядките,за да полепне карамелената смес по тях.Намалява се котлона и се изсипва прясното мляко внимателно,защото малко пръска.Отново се разбърква,до поемането на млякото,не повече от 2-3 минути.
Това е! Много лесно за изпълнение.Аз го правих на око,но винаги могат да се увеличат продуктите по ваш вкус.
Но станаха лепкави (иначе много вкусни).
Виж целия пост
# 1
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=177.210

Това са сусамките на Пепчо, ако ги направиш с орехи би трябвало да станат така както ги искаш Hug
Дано и Пепчо се включи да каже.
Виж целия пост
# 2
Да но това ще стане на парчета,а аз искам да се отделят.Както примерно карамелизирани пуканки,фъстъци....
Виж целия пост
# 3
Другия вариант е да пробваш без прясно мляко или с много малко.
Виж целия пост
# 4
Другия вариант е да пробваш без прясно мляко или с много малко.
И аз така си мислех,че от него станаха лепкави.В рецептата пишеше докато поемат млякото,но аз не виждам как ще се поеме млякото.
Виж целия пост
# 5
Според мен ако се объркат в обикновен карамел(карамелизирана захар) с малко мазнина ще се получи желаният резултат.
Виж целия пост
# 6
Млякото не знам с каква цел се слага  newsm78. Аз лично бих го пропуснала.
За да не лепят аз ги овалвам в пудра захар и след това ги изтупвам. Опитай  Simple Smile.
Виж целия пост
# 7
Аз ги правя по следния начин:
приготвямe светъл карамел от 100 гр. захар+25 гр. вода.
С помоща на две вилици овалваме орехите в карамела и ги оставяме да изстинат върху намазнена повърхност.

Виж целия пост
# 8
Аз правя орехите с малко вода и повече захар - да се получи гъст сироп и слагам на котлона. Бъркам, докато изври водата. Захарта остава по орехите и стават захаросани. Ако се оставят повече, захарта се карамелизира. Но аз лично ги предпочитам само захаросани.
Виж целия пост
# 9
А моята маика ги прави като карамелизира захар/само захар и малко масло/ и когато е готова изсипва орехите,разбърква и после изсипва всичко в/у фолио или дъската за хляб /изобщо каквото имате под ръка/.Като истине начупва с ножа.Всички продукти са на око.
Виж целия пост
# 10
за да ги направиш като купешките карамелизирани ядки ти трябва специална ротационна машина. само тогава ядките се покриват с хрупкав карамел и не залепват. има една фирма "сладур" в Стара Загора, те ги правят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия