Коледа идва! - 3

  • 66 705
  • 753
# 690
Извинете за отделния пост, ама не успявам да реактирам предния си  Embarassed След последните сладки тази вечер нещо давам заето  Crazy

Искам само да кажа на момичетата, които слепят къщичките с карамел, да внимават и да не ги държат на много топло, защото оттоплината карамелът по някое време омеква.На мен първата година къщичката ми се разпадна след няколко дена.Така че дръжте ги на по-хладно.

И още нещо - сладките с фъстъчено масло а много вкусни, горещо ви ги препоръчвам  Peace

Айде, отивам да лягам, че малкият дзвер сега ще вземе да се събуди, преди майка му да си е легнала.
Виж целия пост
# 691
Тук миреше на ванилия и многооо любов...  Hug

Не мога да ви настигна момичета...
Днес правих Бастунчетата, но още не сиъм снимала.

Ето още идеи за украси на къщички и меденки http://www.wilton.com/ideas/browse.cfm?start=1&cel=Christmas … thm=Gingerbread-1

Виж целия пост
# 692
Много са хубави,  lightblue, браво ! Кажи ми за глазурите на Йоткер, бързо ли изсъхват и лесно ли се работи с тях върху сладки. Имам едно пакетче лимонова в нас, може да  я оползотворя.
 Аз току-що приключих с меденките на Джемма, но тази партида няма да украсявам, просто ги слепих една с друга с мармалад по средата, така ще омекнат по-бързо, просто тази година закъснях с направата им.
Виж целия пост
# 693
 И аз да питам допълнително...някой да е запазил един линк за АКК и украсата им, беше на английски Praynig
Виж целия пост
# 694
Кажи ми за глазурите на Йоткер, бързо ли изсъхват и лесно ли се работи с тях върху сладки. Имам едно пакетче лимонова в нас, може да  я оползотворя.
 

Аз лично съм доволна от тях, стават бързо, лесно се работи и са вкусни.Само трябва да се внимава да не стане много рядка, че тогава се разлива. Аз така изтървах водата в карамелената, но пак станаха сладките.За съхненето, изсъхва напълно за около 30 мин на стайна температура, но аз за по-сигурно ги държа по няколко часа.
Виж целия пост
# 695
  Момичета , невероятни сте всички! Толкова красота и асортимент , желание и въображение на едно място!

  Моите приготовления малко изостават , но този месец освен празници сме и рожденици и накрая ще ми трябват 3 месеца реанимация :е:

  Днес успях все пак да направя и Шоколадовите трюфели , както и да украся още малко от медените , но този път с марципан , защото от глазурата и украсяване на предишните си повредих нещо пръста и вече 5-ти ден ми е изтръпнал NeWS78

  Ето ги и тях:

  http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16472914
  http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16472942

  Утре мисля да слепя линцеровите сладки и да направя бонбоните Рафаело и с това да приключа...
  Всъщност днес намерих едни много красиви силиконови Коледни формички за мъфини и може и тях да направя , но бихте ли ме посъветвали, тези  които са правили - коя рецепта е най-сполучлива , не ми се иска да експериментирам точно сега...И кога да ги направя?
Виж целия пост
# 696
Благодаря ви момичета за отговорите, днес се заемам, че време не остана!   bouquet
Виж целия пост
# 697
Здравейте на всички  Simple Smile
Не съм писала, но следя темата от началото. Има невероятни предложения, за съжаление опитът ми не позволява да ги изпълня  Embarassed поне за сега. Направих меденките на Джемма,джинджифиловите сладки на Зори и ванилените кравайчета на Наталина. Много са вкусни и трите  Wink. Ако имам време ще направя и едни маслени сладки , които ще украся с глазурата на д-р Йоткер (явно става за начинаещи  Simple Smile).
Произведенията ви са страхотни, особено украсите на сладките  Heart Eyes
Виж целия пост
# 698

ellyganova - как така от хартия? Как ги изрязваш?  newsm78
Слагам шаблончето върху тестото и изрязвам с остър нож (е, не беше кой знае колко остър Laughing). Става бавно Rolling Eyes

Supermint, чудни са сладките с бонбонки!

е добре де, четох четох и никъде не прочетох, как точно правите зветната глазура? В смисъл правите бяха белтъчна например, и после .........как и с какво да я оцветя?  newsm78 Embarassed
И още един въпрос - с какво лепите медените къщички? Защото аз пробвах с белтъчна глазура и...нестана  Sad
Може да я оцветиш с боя за яйца, която става за хранителни цели. Аз оцветявам с боички, които съм си купила от Метро.
Аз не съм правила къщичка, но лепих малки сладки върху по-големи и стана доста добре. Белтъчната глазура е доста лепкава.

lightblue, направо ме срази Shocked Колко много неща си направила!

Dina767, страхотни са сладките!

Виж целия пост
# 699
А ванилените кравайчета как се съхраняват? Аз ги сложих в хладилника. Може ли?
Виж целия пост
# 700
   Здравейте момичета.

   Аз имам въпрос относно рецептата на тези шоколадови бисквити Трюфел:

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … et=%D8&id=121

   Ако някой е правил по тази рецепта може ли да ми каже дали пудрата захар от 188гр. е към рецептата или е за овалването? Все си мисля, че трябва да е за овалването, но искам да съм сигурна.

А ванилените кравайчета как се съхраняват? Аз ги сложих в хладилника. Може ли?

   Аз ги съхранявам в неотопляема стая.
Виж целия пост
# 701
Аз нямам неотопляема стая и затова се чудя дали може в хладилник. Навън все пак е -6С и не мисля, че е удачно на балкона да ги държа, още повече, че не е остъклен. Притеснявам се да не се овлажнят и да им стане нещо
Виж целия пост
# 702
  Здравейте момичета.

   Аз имам въпрос относно рецептата на тези шоколадови бисквити Трюфел:

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … et=%D8&id=121

   Ако някой е правил по тази рецепта може ли да ми каже дали пудрата захар от 188гр. е към рецептата или е за овалването? Все си мисля, че трябва да е за овалването, но искам да съм сигурна.

А ванилените кравайчета как се съхраняват? Аз ги сложих в хладилника. Може ли?

   Аз ги съхранявам в неотопляема стая.

за овалянето е . виж картинките към рецептата
Виж целия пост
# 703
  Здравейте момичета.

   Аз имам въпрос относно рецептата на тези шоколадови бисквити Трюфел:

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … et=%D8&id=121

   Ако някой е правил по тази рецепта може ли да ми каже дали пудрата захар от 188гр. е към рецептата или е за овалването? Все си мисля, че трябва да е за овалването, но искам да съм сигурна.


За овалване е пудрата - нали има 110 гр захар по-горе. Ако сложиш още почти 200 пудра ще стане супер сладко. Аз ги правя по малко по-различна рецепта, но и там захарта в тестото е 100 гр. 
Друг е въпроса как точно пък го изчислиха, че 188 гр пудра ще отиде за овалване, но...  Laughing
Виж целия пост
# 704
Друг е въпроса как точно пък го изчислиха, че 188 гр пудра ще отиде за овалване, но...  Laughing

Може да е печатна грешка и да искат да кажат 180 гр.

Следа с удоволствие вкусотиите, които приготвяте   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия