Въпрос за съхранение на месото

  • 3 069
  • 7
Здравейте, мамчета,
Въпросът ми е към тези, които приготвят храна за малчовците.Изчетох някой неща и вече имам вариант, но реших да попитам и вас как точно процедирате.Когато трябва да съхраните определен вид месо /сварено/ и да го ползвате в даден момент за храна как действате? Благодаря на всички предварително
Виж целия пост
# 1
Сварено месо не съм съхранявала.Суровото месо го разсвасовам на малки порции за едно готвене в торбички,слагам във фризера и когато реша,че ще готвя с него го изваждам 24 часа предварилетлно в хладилника за да се размрази.Та по същия начин можеш да процедираш и със свареното месо
Виж целия пост
# 2
mel76, благодаря ти за отговора
и моята идея беше например-да сваря около 500 гр.месо да го пасирам и направя на порции по около 50 гр. и съхраня във фризер, на исках да разбера дали правилно ще процедирам 
Виж целия пост
# 3
Не знам, но си мисля, че вкусът няма да е така добър както на прясно свареното месо. Аз си го прибирам сурово на порцийки.
Виж целия пост
# 4
Ако остане част от сварено месо (купувам само филе), както е сварено го слагам в кутия и направо в хладилника. Гледам да се сготви в рамките на деня. Сварено или обработено по друг термичен начин месо никога не съм слагала във фризера.
Виж целия пост
# 5
Ами както е сварено месото още вряло го пасирам заедно с бульона и още топло в подходящи съдове го слагам във фризера (за да не успеят да се размножат случайно попадналите бактерии). Когато го ползвам - размразявам го в микровълнова, ползвам го по предназначение (слагам в каши) и ако кашата се изяде до час най-много - я изхвърлям. Обаче това се случва рядко  Joy

Ама вие сте големи вече като гледам линийката и чак такива мерки едва ли са необходими.
Виж целия пост
# 6
Ако остане част от сварено месо (купувам само филе), както е сварено го слагам в кутия и направо в хладилника. Гледам да се сготви в рамките на деня. Сварено или обработено по друг термичен начин месо никога не съм слагала във фризера.

И аз така процедирам. Съхранявам във фризера сурово месо, не сварено.
ADRI, защо ще вариш толкова много месо накуп вместо да сготвиш една манджа(супа), от която детето да хапне 1-2 пъти (или колкото там ще яде) и това е. После готвиш отново, всеки ден прясно сготвено или ако не всеки ден, то за 2 дни максимум.
Аз не знам и не съм чувала от познати да има разпространена практика варено месо да се съхранява във фризер, просто защото ще му се влошат хранителните и вкусови качества. Разбира се, че прясно свареното месо е за предпочитане. Peace
Виж целия пост
# 7
Сварено месо не съм съхранявала.Суровото месо го разсвасовам на малки порции за едно готвене в торбички,слагам във фризера и когато реша,че ще готвя с него го изваждам 24 часа предварилетлно в хладилника за да се размрази.
  Peace

И аз процедирах така.
С тази разлика, че не вадех месото 24 часа предварително.
За пюретата на Иво режех месото на парченца колкото 2 кибритени кутийки (приблизително), а толкова малко парче месо се размразява за много кратко време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия