Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 35 400
  • 208
# 45
Направих я  newsm44

сега да си кажа  Crazy
за тестото - само на първия блат се запънах, но после го усетих (ако мога да се изразя) и с другите нямах проблем. Използвах основата от формата за торта с ринг - но без ринга.  Имам два еднакви и като цех ... докато единия се пече, аз правих другия и така за отрицателно време ги изпекох - излязоха ми 9  Blush

Направих един кафяв крем и един бял - и като мазах ги редувах . Отгоре с орехи.

Ама имам проблем  Sad много висока ми стана и понеже я редих в тортената кутия ( а тя уж е много голяма ) и като сложих капака и тя ми я посмачка малко ... но да се надяваме че това няма да е проблем  Peace

най - вероятно утре ще я разрежем и ще вляза да сложа снимки и да си кажа за вкуса  Hug

мерси за помощта   bouquet
Виж целия пост
# 46
  toniak,ще чакам с нетърпение да споделиш впечатленията си от вкуса на Медовика. Simple Smile
  Идеята с 2 вида крем е превъзходна!Браво не теб! Hug
  Колко ти е диаметъра на формата с ринг?
Виж целия пост
# 47
Селма  Hug

 Embarassed реших да я направя шарена,че луд на шарено се радва  hahaha

а ринга ми е 26 см, но е на д-р Йоткер и незнам дали имаш такава, но тя на самото дъно има ръбче и аз до ръбчето правих блата тоест е с диаметър около 22 см. ако не съм успяла да обясня ще снимам за да покажа, че съм си инж и ме няма в обясненията  Whistling
Виж целия пост
# 48
  Ясно,ясно!Предполагам,малко по-дебели са ти се получили блатовете и затова тортата стана по-височка.
  Моята форма е 24 см. Peace

  Не е страшно,но когато формата е по-малка,може да се правят малко повече блатове,за да са по-тънки.Но....височината на тортата,ще си остане същата....За по-малката височина,трябва да се ползва по-голяма тавичка. Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Да ти кажа не се получиха много дебели  Thinking

то нали човек се учи от грешките си....та да си призная
втория блат като го извадих и нещо се замотах и го оствих в тавичката. Не го извадих веднага и после като го вадех, беше толккова тънък и вече стегнал, че се посчупи малко  Embarassed
ама замазах положението  Joy

ама то като се разреже ще си покаже какви съм ги сътворила  Mr. Green

ако се хареса в нас, другия път ще правя с по голяма тавичка - тоест блата да си е 26 см и ще се събере в кутията без проблем  Peace


Виж целия пост
# 50
Селма да се отчета
http://media.snimka.bg/5352/016959308.jpg
http://media.snimka.bg/5352/016959282.jpg

така:
моя мъж я хареса - само ми каза " другия път с шоколад отгоре" Crazy
а за моя вкус ми дойде сладка. Честно казано, другия път ще я направя с по малко захар. И в сметаната ще сложа по-малко и в блатовете. Аз обичам по леки и не толкова сладки неща.
Но като цяло много сполучлива и ефектна   bouquet
 Hug

Виж целия пост
# 51
toniak , много добре ти е станала. PeaceАз също не обичам много сладко и винаги намалявам захарта в крема. Медовиците като са ми със заквасена сметана, слагам захар, но да остане леко кисела и става много лека тортата като се съчетае със сладките блатове. Аз на тази тортичка не съм слагала никаква захар в сметаната, а само 200гр натурален кувертюр.
Виж целия пост
# 52
  Ще впиша вашата забележка за захарта в рецептата.Макар че аз самата слагам точно толкова,колкото пише,но една друга своя торта правя със същото количество заквасена сметана(1.200 кг) и много по-малко захар,само 1 ч.ч..Кремът наистина повече киселее,но е много приятен. Peace
Виж целия пост
# 53
  toniak,благодаря за снимките!Тортата изглежда много хубаво! Hug
Виж целия пост
# 54
Селма, аз благодаря ... утре ще почерпя гостите и ще ти кажа и тяхното мнение - те всички обичат много сладко  Crazy

но нека моето мнение не е меродавно - аз по принцип си падам повече по солено ипо кисело  Whistling
Виж целия пост
# 55

но нека моето мнение не е меродавно - аз по принцип си падам повече по солено ипо кисело  Whistling
   Нищо.Сложих забележката в скоби.А всеки сам ще си прецени. Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 56
Селма, аз благодаря ... утре ще почерпя гостите и ще ти кажа и тяхното мнение - те всички обичат много сладко  Crazy
  И какво казаха гостите? Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Селма, аз благодаря ... утре ще почерпя гостите и ще ти кажа и тяхното мнение - те всички обичат много сладко  Crazy
  И какво казаха гостите? Simple Smile

оххх Селма ивинявай - вчера трябваше да пиша ... но се отнесох  Crazy

Много я харесаха! Питах ги как им е на сладост и те казаха екстра. Питах ги другия път да намаля захарта newsm78 .... а те"Не! Да не си я пипнала"  Blush
Имах и друг десерт за всеки случай ... но те ядоха медовика!

Така че пак ще правя  Hug
Виж целия пост
# 58
   О!Значи си се справила на 6 ,toniak! Peace
   Много-много се радвам! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 59
   Днес спретнах една трета от порцията.Реших да направя корите по-карамелени и карамелизирах меда заедно със содата до оранжева пяна,а после добавих и маслото.
    Ето и резултата.



   По-късно ще снимам и парче. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия