Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 35 430
  • 208
# 60
Селма, много добре изглежда.....представям си и на вкус с тези карамелени блатове......!!!! И аз така веднъж ги направих,но после съм забравила и не ми ставаха така...даже се чудех ..как са станали такива,а сега не........Благодаря за споделеното!!!!!  bouquet
 А идеята с двата цвята крем много добре звучи!!! Браво! Simple Smile
Виж целия пост
# 61
   Ето и обещаното парче. Simple Smile

Виж целия пост
# 62
И аз я направих!!! newsm44 newsm44 newsm44

Селма!!!!   bouquet Прекрасна е!!!! И учудващо за моите скромни умения се получи много прилична. Имам и снимки, но ще ги сложа по-късно!

Вкусът е невероятен, още се облизвам Simple Smile. Сложих 3 от големите кофички сметана на Данон, но ми беше малко, за другия път ще сложа повече! Излязоха ми 8 блата - е бяха 9, но единия не се отлепи от тавата и го хапнах отделно!
И блатовете ми станаха малко тънички -определено по -тънки от "Закуска", но пак да се повторя - вкусът е невероятен!
Селма, специални благодарности! Пробвах и други твои неща, но ще пиша на лични!
Виж целия пост
# 63
  МНого се радвам! Hug
  Честно казано,аз самата за експеримент съм се опитвала да увеличавам количеството на крем,но стигнах до извод ,че 1200 г  е максимум за моя вкус.С повече сметана тортата се разкашква и аромата на корите отива някак на втори план....Но това е само мое мнение. Simple Smile Peace
   Гледам по руските форуми  в подобни торти се слага още по-малко крем ( не повече от 800 г). Laughing

  vessinka,карамелизира ли меда със содата в началото?
Виж целия пост
# 64
Селма, не, не се осмелих да ги карамелизирам, все пак я правих за 1-ви път и ме беше страх да експериментирам.

Може би си права за сметаната newsm78. Но абсолютна истина е че донесох на работа останалата торта - омете се за отрицателно време и питаха за още Simple Smile, и на никой не му беше суха Simple Smile. Ще си я правя така и ще си дебелея славно Simple Smile

Още веднъж ти благодаря!!!!
Виж целия пост
# 65
Селма, не, не се осмелих да ги карамелизирам, все пак я правих за 1-ви път и ме беше страх да експериментирам.

  Друг път пробвай непременно.Няма нищо сложно! Simple Smile

  В метален съд се смесват меда и содата и се слагат на умерено-тих котлон.След известно време сместа побелява и почва да се пени.Оставяме я на котлона,като бъркаме непрекъснато.След няколко минутки пяната ще започне да придобива оранжев  цвят.Това е знак,че карамелизацията е осъществена успешно.
  Сваляме "оранжевата пяна" от котлона.Добавяме маслото на малки парченца(те ще се разтопи ,защото сместа ще е още гореща).И по-нататък процедираме ,както обикновено.

  Корите се получават много по-красиви и по-ароматни. Simple Smile Peace
Виж целия пост
# 66
Селма, направих я. Мъжът ми остана очарован и с винце е много добра! Благодаря за рецептата!  Hug Утре ще покажа снимки!
Виж целия пост
# 67
Селма, направих я. Мъжът ми остана очарован и с винце е много добра! Благодаря за рецептата!  Hug Утре ще покажа снимки!
   И с винце ли? #Crazy
   Браво!  Party Hug
   Чакам и снимките. Grinning
Виж целия пост
# 68
Ето го моят Медовик

Чудесен е! Още веднуж благодаря за рецептата, Селма.
Виж целия пост
# 69
    newsm20  Уау! И снимката е чудесна!Даже повече от чудесна! Hug

   Anuck , smile3501
Виж целия пост
# 70
Благодаря Селма! Ти си виновна.   bouquet
Виж целия пост
# 71
Благодаря Селма! Ти си виновна.   bouquet
  Малко! Wink Blush
Виж целия пост
# 72
Ето най-после и моето произведение!

Да си прзиная, вкусът му далеееч превишаваше външния му вид1


Виж целия пост
# 73
vessinka,разкошен Медовик!Браво!  bouquet
Благодаря ,че намери време да постнеш хубавите си снимки! Hug
Виж целия пост
# 74
Моите стават твърди и почти не бухват, в момента я правя  Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия