Месене на тесто с кухненски робот

  • 27 559
  • 24
Може и да има вече такава тема, за което предварително се извинявам.
Моля тези, които имат опит да споделят с коя точно приставка месите тесто и ако може някои изпитани рецептички за тесто за пици, хлебчета, питки... Praynig
Предварително благодаря ! bouquet
Виж целия пост
# 1
С пласмасовата приставка, прилича но металния нож, само че е пластмасова. Тестото редовно си го меся там. Любима рецепта ми е на Пеп - чо и на тесто Верди. Копирам ги.

http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

"ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
оригинална ресторантска рецепта
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин. Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави

Виж целия пост
# 2
Много благодаря!  bouquet
Така си мислех и аз.От години имам робот и го ползвам за какво ли не.А тази пласмасова перка - не.
Може ли още един въпрос?Всички продукти заедно ли се слагат в купата? Колко време се меси?
И изобщо - получава ли се хубаво тесто?Моят комбайн е Filips.
Всякаква информация ще ми е много полезна! Praynig
Пиците у нас са на почит. Peace
Виж целия пост
# 3
Хе хе и моя е на Филипс.  HugТестото става разкошно в робота, доумесвам си на ръка. Според мене зависи от рецептата. Аз не бухвам всичко на едно, ами спазвам последователността на продуктите както е казала Пеп-чо, маята разтворена, после добавям постепенно брашното и в самото тесто добавям 2 с.л. зехтин. Става по-еластично. Успех и да се похвалиш с чудни пици.  bouquet Както казва мъжа ми и нищо да не стане пак ще е по-вкусно от купешкото.   chef
Виж целия пост
# 4
Започвам опитите!
  bouquet
Виж целия пост
# 5
И аз меся както Доро е написала с пластмасовия нож, когато е за по-твърди теста. Понякога се налага да домесвам на ръка, зависи от гъстотата итвърдостта на тестото. Иначе за кексове, сладкиши, сладки- меся с една бъркалка, малка, с преплетени телчета.
Виж целия пост
# 6
Ееее...супер! Добре, че някой се е сетил да попита!  Hug
Счупи ми се машината за хляб и няма кой да ми омеси тесто за пица  Embarassed . Ей сега го мятам онзи мързеливец на шкафа да поработи малко!  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
И мен ме вълнува тази тема, ще я следя с интерес. Мисля да си купя в скоро време робот, но май не всички имат такава бъркалка за тесто. По принцип съм се насочила към марка Мулинекс http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&p … =6124&hotels=
Виж целия пост
# 8
  Хоп и аз, с Филипса тук.
Месила съм тесто с пласмасовия нож, обаче после миенето ми е голяма мъка. С клечки и парцалчета бутам по всяка дупка и ми е много трудно с измиването от тестото
Виж целия пост
# 9
Не съм месила още. Включвам се, за да разбера има  ли някакви тънкости в работата с робота.
Виж целия пост
# 10
Един въпрос- кухненският робот може ли да замести машината за хляб в месенето на тестото?
Хлебопекарната ми взе да сдава багажа, а я ползвам само за тестото, иначе си пека във фурната. В същото време ми се иска и хубав блендер (за смути). И сега се чудя дали не е по-добър вариант направо да си купя един кухненски робот (и евентулно какъв). Само не знам дали ще може да меси хубаво тесто за хляб като старата ми машинка. Приемам съвети.
Виж целия пост
# 11
Един въпрос- кухненският робот може ли да замести машината за хляб в месенето на тестото?
Приемам съвети.
може
Виж целия пост
# 12
В кухненския робот,  при месене на тесто има ли поредност на слагане на продуктите. И кога се пуска да разбърква.
Виж целия пост
# 13
Мнение за тази машинка?
Виж целия пост
# 14
Имам я, по съвет на съфорумци и съм много доволна, особено след като се повреди пекарната ми. Обичам да моделирам тесто, но не и да го меся, този миксер ми върши работата на пекарната за месене, но не втасва, търся си други начини - фурната например. Месенето е с куката, едната бъркалка е за леки теста, другата за маслени, по-тежки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия