Търся рецептата на бисквитена торта, но без мляко!

  • 5 900
  • 7
Здравейте, търся рецептата за една бисквитена торта, при която се правеше крем от яйца, но не мога да се сетя, как точно. Мисля, че кремът беше с яйца, захар и масло, не знам в какви пропорции, но в никакъв случай с прясно мляко! Защото след това се слагаше в камерата да се стегне хубаво, а ако е с мляко замръзва и нищо не се получава. Всички рецепти , които изравям в нета са все с мляко и не се замразява тортата. Моля, ако някой я знае да помага!   bouquet

Моля, ако някой я знае да се обади, спешно ми е , днес майка ми има рожден ден и искам да я зарадвам!
Виж целия пост
# 1
Здравейте, търся рецептата за една бисквитена торта, при която се правеше крем от яйца, но не мога да се сетя, как точно. Мисля, че кремът беше с яйца, захар и масло, не знам в какви пропорции, но в никакъв случай с прясно мляко! Защото след това се слагаше в камерата да се стегне хубаво, а ако е с мляко замръзва и нищо не се получава. Всички рецепти , които изравям в нета са все с мляко и не се замразява тортата. Моля, ако някой я знае да помага!   bouquet

Моля, ако някой я знае да се обади, спешно ми е , днес майка ми има рожден ден и искам да я зарадвам!

Ето тук я има с някои обяснения даже: http://mikiblue.com/2008/03/30/sexy-cake/. Търси торта Мозайка на benmary 2
Виж целия пост
# 2
Търсачката на въпросния сайт ми изкарва единствено "секси торта", можеш ли да ми дадеш точен линк?
Виж целия пост
# 3
Здравей, не знам до колко ще съм ти полезна но от продуктите които се сещаш се приготвя единствено маслен крем който се ползва за украса и пълнежи,но не знам  като се сложи в камерата какво се получава  Thinking
Маслен крем (класическа рецепта)
250г. масло
120г пудра захар
2 яйца
Разбива се маслото,прибавя се пудрата захар и накрая и яйцата.Моята майка ме е информирала че е по добре да се разбива в леко затоплена водна баня ,но не си спомням защо newsm78
Виж целия пост
# 4
Благодаря и аз така си спомням, но туко-що научих, че се слагали само жълтъците. Ами слага се в камерата за да се стегне хубаво - кремът и бисквитите, между пластовете се слага и сладко. След това се вади до половин час преди употреба и е много стегнато и вкусно, не е замръзнало, защото няма вода, мляко и т.н. и не може да замръзне. А за половин час е много приятно отпуснато. Ще пробвам и ще напиша тук рецептата, ако се получи добре.
Виж целия пост
# 5
Търсачката на въпросния сайт ми изкарва единствено "секси торта", можеш ли да ми дадеш точен линк?

тя е част от тази торта, в която са 2 рецепти, просто малко като скролнеш и ще я видиш... но ето я:

3 пак. бисквити Petit beurre – 600 гр. (или обикновени бисквити с масло)
1 водна чаша захар
50 гр. какао – 6 лъжици с връх
2 водни чаши прясно мляко
2 жълтъка
100 гр. маргарин или масло

(направих половин доза)

начупваме бисквитите с големина колкото нокът на палеца.

отделно в голяма тенджера слагаме млякото, какаото, маслото и жълтъците и разбъркваме с тел или лъжица на умерен огън. бъркаме периодично докато заври. след завиране бъркаме в продължение на 1 минута (не повече) и махаме от котлона. това е много важно, защото ако държим по-дълго, може да се влоши вкуса на десерта.
след като махнем от котлона вече приготвената смес, разбъркваме от време на време, за да не хване коричка, докато се охлади за около 10-15 минути. топлината на тази смес е много важна, защото, ако е много топла бисквитите ще се надуят и хем вкуса, хем външният вид на тортата няма да са добри. ако сместа е студена, бисквитите няма да поемат достатъчно от сместа и резултатът пак няма да е добър. топлината на сместа би трябвала да бъде такава, че да не ни пари, когато потопим ръката си в нея.

след като приготвената смес се е охладила до желаната от нас степен, вземаме от начупените предварително бисквити с едната ръка, а с другата започваме внимателно да смесваме. изчакваме леко да се охлади и оформяме по желание. (би могло да се оформи на руло, под формата на пирамида,като изсипем сместа върху хартия за печени и така ги оформим, в тортена форма и т.н.)


Ето и линк към рецептата тук във форума: Торта Мозайка
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти, изглежда интересна и ще я пробвам определено, но в случая не ми върши работа, защото е с мляко. Търся една доста стара рецепта за бисквитена торта, без мляко.

Рецептата беше горе-долу такава, но тъй като не съм на 100% сигурна, все още изчаквам за да я направя, правила съм я преди 3-4 години, но съм я забравила:

Купуват се бисквити - сладки и правоъгълни (квадратни) - може и бисквити "Закуска", но с тях се слага по-малко захар, защото са много сладки и по-малко се топят в компота, тъй като бързо омекват.

Продукти:

Бисквити - няколко пакета, зависи от големината на бисквитите.
Трябва ни компют ( от ягоди, кайсия, праскова , може и от ананас. Ако нямате и натурален сок ще свърши работа.
Сладко, чийто вкус се връзва с вкуса на компота (сока)
1 голямо масло (2 малки) , може и по-малко масло)
1 ванилия (прахче)
2 жълтътка , отделени от белтъците
1 чаена чаша пудра захар (може и кристална) - захарта е на вкус
Може и няколко настъргани ореха - не е задължително!

Приготвяне:

I  НАЧИН:

1.Маслото, захарта и жълтътците се разбиват до пухкава смес с миксер, добавя се ванилията за аромат, по желание може да се ръсне и лъжичка кокосови стърготинки.

2.Компотът (натуралния сок) се изсипва в тавичка, в него слагаме бисквити за да се напоят, започваме да редим в : има два начина, ще ви кажа по-удобния:
започваме да редим в правоъгълна йенска тавичка или друга такава форма (тавичка) с правоъгълна или квадратна форма, ако нямате пробвайте и в кръгла.

3. Нареждаме един ред напоени бисквити на дъното, една до друга. Намазваме с крема отгоре , около 1 см. После пак редим напоени биквити и пак намазваме с крем. (общо - 2 пъти)
 
4. Поставяме с лъжичка някакво сладко, което да се връзва с вкуса на компота (сока) - например от ягоди, череши (без костилки), смокини , каквото си изберете и в количество, колкото понасяте сладко. Аз слагам с чаена лъжичка тук-там, съвсем тънко, за да не стане прекалено сладко.

5. Отгоре пак поставяте напоени бисквити и пак намазвате остатъка от крема. По желание  остатъка може да се разбърка с малко какао за цвят. Най-отгоре поръсвате ситно смлени орехи, като може да поставите и някакви резънчета сушени плодове.

II  НАЧИН:

Постеляте на масата плътен найлон върху който ще редите напоените бисквити.
Редите така, че да имате три колони ! бисквити с по еди колко си надолу към вас броя редици от бисквити (зависи от големината на вашите бисквити и от големината на плика).
После мажете крем, пак напоени бисквити, пак крем. Пак напоени бисквити, пак крем (общо три пъти) След това избирате средната колона и започвате да слагате сладко само върху нея, надолу, към вас.
След това хващате плика, не е зле някой да ви помага и го повдигате от двата края , така че колона 1 и колона 3 да се повдигнат и в опит да захлупят средната колона да се срещнат и подпрят една на друга, така ще получите нещо като пирамида , продълговата, като сладкото, което сте поставили върху средната колона, ще се озове точно по средата на продълговатата пирамида!
След това измазвате стените по дължина на пирамидата и я поръсвате с настърганите орехи (не много , само леко за вкус и вид). Хубаво я увивате в плика, така че да я държи стегната и да запази формата й. Ако бисквитите ви са много меки и не можете да повдигнете колоните на пирамида, пробвайте така да я оставите за малко време в камерата, колкото да се постегне малко и след това се пробвайте да я изправите и за да добие нужната форма.
 
НАКРАЯ   ( и за двата начина) :
Слагате тавичката с тортата или плика с пирамидата в камерата за около час-два, колкото да се стегне!
Извадете и след леко отпускане можете да режете и сервирате, тортата е по-вкусна когато е още стегната. Има неповторим вкус, изключително лесна е и става по-вкусна от всяка купена торта.
Аз я приготвям по първия начин защото имам продълговати йенски тави, които са ми много удобни.
Не слагайте мляко, защото ще замръзне в камерата, а идеята на тортата е като я хапвате да усещате тази стегнатост и различните й консистенции. Желателно е да престои цяла нощ в камерата, защото става по-вкусна. След отрязване на парче, може пак да се държи там, но ако тярбва да предвидите време за отпускане, преди сервиране , вероятно  около час, не си спомням, колко точно.  Може и просто на сутринта да я извадите и оставите в хладилника.




Виж целия пост
# 7
ето тук бях дала една бисквитена торта без мляко (като изклю4им това 4е напоявам бискитите , но можеш и да ги напоиш с някакъв сироп )
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493902.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия