Червено цвекло

  • 35 018
  • 23
Кажете някоя изпитана рецепта за салата?
Пробвах зеле с варено цвекло и ни допадна.Други идеи?Мерси предварително.
Виж целия пост
# 1
настъргани на ренде моркови и цвекло,с олио и лимон.може да се добави и лук,ако си падаш по него.
Виж целия пост
# 2
пробвай с търсачката - цвеклоте вече е било обсъждано тук Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37836.0
Виж целия пост
# 3
Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 4
има руски салати които се казват "винигрет" при тях основната съставка е 4ервеното цвекло (варено)..но останалите продукти са разли4ни
 моя винигрет които аз правя - верени картофи, цвекло , кисели крастави4ки , може варен морков и яйца - и сега по избор -залива6 с олио или със сметана или със майонеза
да вие вкусно  Wink
Виж целия пост
# 5
Салата, която правя е подобна на тази която Анка Х е написала.

Всичко се реже на кубчета:
- червено цвекло
- варени картофи
- кисели краставички
- печен пипер
- царевица
Овкусява се със сол, олио/зехтин, оцет/лим.сок
Виж целия пост
# 6
Аз нарязвам зеле и вместо моркови - слагам червеното цвекло , че иначе никой не го яде - под предлог , че миришело...Добавям повече целина , оцет и зехтин и ела да видиш дали им мирише тогава... Laughing
Виж целия пост
# 7
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!
Виж целия пост
# 8
настъргани на ренде моркови и цвекло,с олио и лимон.може да се добави и лук,ако си падаш по него.

и аз така много обичам, но без лук, а обилно поръсено със сусам.
И вместо олио слагам зехтин - струва ми се, че овкусява по-добре.
Виж целия пост
# 9
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!

Абе не е много здравословно с тази майонеза Laughing, но и аз ще я пробвам!
По темата - свекърва ми прави обикновена салата от сварено цвекло, но добавя горчица. На мен ми харесва.
Виж целия пост
# 10
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!

Аз я правя тази торто-салата Grinning.
Правя я в прозрачна купа, а най-отгоре при последния ред майонеза настъргвам едно сварено яйце, кашкавал и вегета. Който я види просто онемява, а колко ракийка носи....
Виж целия пост
# 11
любима салатка - сварено настъргано или нарязано надребно червено цвекло, счукани орехи, чесън, сол, малко майонеза(колкото да ги държи заедно).
Виж целия пост
# 12
Mmm днес наобяд една колежка ми даде руска рецепта за червено цвекло, която звучи интересно:
Сжаряват се и се настъргват поотделно картофи, моркиви и цвекло. Всеки от зеленчуците се овкусява с подправки. Във форма за торта се нарежда тънък пласт от картофите, маже се с майонеза, после пласт цвекло, майонеза и после пласт моркови и маийонез и така докато свърши сместта. (хубавичко се натускат зеленчуците да не остава празно място). Слага се в хладилника за час - два и после при сервиране  се реже като торта.
Звучи fancy като презентация и доста здравословно, смятам да я пробвам!
Салатката е наистина вкусна - предлагам ви още една модификация. Казва се "Сельодка под шуба" /пак руска/. Първи пласт - картофите сварени и настъргани, втори - цвекло стъргано сварено, трети: риба филе - "сельодка" нарязана на кубчета,четвърти - морковите - сварени настъргани, най отгоре сварени яйца настъргани също. Между пластовете се маже с майонеза, но аз го редуцирам това количество да не е много тежко и пропускам м/у някой от пластовете. Опитайте - да ви е сладко  chef
Виж целия пост
# 13
Явно руснаците много го тачат червено цвекло. Рецептата която написах по горе, една рускиня я беше дала на майка ми.
Виж целия пост
# 14
Комбинира се добре с настъргани ябълки и моркови, с малко лимонов сок и зехтин става супер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия