Зимнина ВЪВ фризера!

  • 30 766
  • 103
Момичета, споделете с какво тъпчете фризера за зимата?
Да обменим идеи.  Hug

Аз днес започнах с пържени тиквички с копър /стават и за мусака/. Във фритюрник ги правя.

Също така замразявам череши, без костилки и на зима бухам в киселото мляко и става т.нар. данонино.  Peace
И двете неща за изпитани.
Кажете домати как?

Дайте още идеи.
Виж целия пост
# 1
Във фризера за зимата изтърбушвам чушки и ги прибирам в торбички, зимата вадя и пълня с кайма и ориз, стават много вкусни.
Виж целия пост
# 2
Нищо не складирам. Има вече целогодишно всичко  Simple Smile
Освен зеленишите, много ги обичам  Blush - киселец, коприва, лапад, бланширани.
Виж целия пост
# 3
- настъргана краставица за таратор;
- изчистени и измити чушки за пълнене (заемат доста място, но пък много ги обичаме и цяла зима готвя пълнени чушки);
- изварено доматено пюре;
- лютеница;
- попарен спанак/лапад;
- нарязани на малки кубчета чушки - особено останалите от печенето на чушките за лютеницата;
- печени чушки в пликчета;
- настъргани моркови (не че няма целогодишно, но ми е по-удобно - като започна да готвя са ми нарязани/настъргани зеленчуците; не замразявам по много специално от моркова, а периодично си зареждам;
- замразявала съм и зелен лук - пак така нарязан за супа.

друго не се сещам засега.

лютеницата ми е много удобна така във фризера - не варя бурканчета и да преглеждам за вкиснали... с малки кутийки, после размразявам в микровълновата.

замразявала съм ягоди, за директна консумация след размразяването не стават, но пък за плодови торти, чийзкейк и подобни желирани кейкове са си екстра.

- тиквички и целина пак на кубчета за супа/гювеч. също патладжан.
Виж целия пост
# 4
Ето една полезна тема Simple Smile  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410408.0
За пръв път ще приготвям зимнина Simple Smile и съм зареден с ентусиазъм  Mr. Green Laughing
Сложихте ли нещо във фризера вече? Цената на тиквичките падна доста- чудя се дали да не купя вече за фризера. Започнаха да излизат и моркови. (тези, които продават по големите вериги не ми харесват особено)
Виж целия пост
# 5
Печен пипер, пече патладжан, грах, магданоз и копър.  Peace
Виж целия пост
# 6
Здравейте, аз слагам в фризера кутийки от маргарин с копър ,магданоз, моркови, корени за супа  и в пликове домати от тези за готвене .Когато готвя си вадя домата и го пускам във врялата манджа повира 20 минути и ципата изплува отгоре и се маха.Много са ми удобни
Виж целия пост
# 7
*Пресен грах,в пликчета за по едно готвене
*Печени необелени чушки
*Копър,магданоз
*едри чушки за пълнене(слагам ги една в друга и после в пликчето);През зимата само вадя,пълня без да размразявам и варя.
*печен патладжан(за кьопоолу или разядка с майонеза и чесън)
*пликчета със супи(нарязана чушка,настърган морков,грах,домат)
*Лозови листа
Ако нещо съм пропуснала-ще допълвам....
Виж целия пост
# 8
За чушките да питам както са сурови ли ги слагате, миналата година ги потапях във вряла вода, после ги отцеждах - голяма играчка беше.
Засега съм сложила само магданоз Simple Smile
Виж целия пост
# 9
За чушките да питам както са сурови ли ги слагате, миналата година ги потапях във вряла вода, после ги отцеждах - голяма играчка беше.

Ako говориш за чушки за пълнене...
Изтърбушвам ги и ги пъхам една в друга.Нищо не попарвам.Така са готови за пълнене,веднага след като са извадени от фризера(а и не си променят вкуса така...иначе ако се размразяват...пускат една вода,омекват и стават... Sick)
А така са все едно ядеш пресни чушки. Hug
Виж целия пост
# 10
ок, мерси много за пълнене ги ползвам Simple Smile. Така ми казаха едни съседки миналата година, затова ги попарвах. Наесен ще пробвам със сурови.
Виж целия пост
# 11
И аз да се запиша , слагам грах в пликове за едно ядене, меря го с буркана , печени чушкиш дори небелени са по вкусни , микс си правя от зеленчуци за супи , много са хубави , пържени тиквички , във фритюрника , но не са толкова вкусни както да си ги направиш сега . Искам да попитам за суровите чушки , поръсвате ли ги със солчица , или без нищо ги слагате .Не съм и пробвала настъргани краставичките , я ми кажете като се размразят не стават ли много воднисти.
Виж целия пост
# 12
. Искам да попитам за суровите чушки , поръсвате ли ги със солчица , или без нищо ги слагате .
Без нищо! Изтърбушваш,слагаш една в друга,слагаш в торбичка и буташ вув фризера!  Hug Laughing
Виж целия пост
# 13
След размразяване краставиците си пускат вода ,но това да не те притеснява.Вадиш плика с настъргани краставици ,слагаш си го в купата където ще правиш таратора прибавяш си киселото мляко ,сол, олио ,чесън, копър и ги оставяш да се размразят.После разбъркваш хубаво .Водата която си пускат е достатъчна за да си разредиш млякото.
Виж целия пост
# 14
Аз си слагам следните неща:
-пържени тиквички-в пликове.
-пържени патладжани-в пликове.
-нарязани тиквички-в кутийки или пликове.
-чушки за пълнене
-магданоз-в кутийка от кафе.
-грах-в торбички
-зелен боб-в торбички
-нарязани чушки-в плик
-настъргани моркови-в плик.
Като готвя зимата само си вадя и слагам в манджата.Бързо ми става,защото не се занимавам предварително да купувам,мия,режа и т.н.
Предполагам,че имаи още продукти,за които в момента не мога да се сетя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия