Зимнина ВЪВ фризера!

  • 30 839
  • 103
# 75
Бланшират се само нещата, които после подлежат на термична обработка. Naughty
Peace
Виж целия пост
# 76
аз нищо не бланширам за фрисера, дори доматите ги слагам цели и после само ги беля и ги слагам в гозбата
Виж целия пост
# 77
Как замразявате боровинки във фризера за сладкиши ,мъфини и др. ,така че да не са слепнали. Може би в найлонови пликчета и след размразяване ,зрънцата се отделят ,да но в някой рецепти пише да не се размразяват предварително  newsm78
Виж целия пост
# 78
снощи замразих една купичка - изсипах ги във пликче за сандвичи и го вързах в началото, така че да им остане повече пространство. След това ги сложих в чекмеджето и ги потупвах с ръка, така че да се разстелят и да станат на един ред. Сутринта ги проверих и всички бяха по единично - като грах, въобще не се бяха слепнали и не станаха на буца. Точно като замразени грахчета са - отделни. Предварително хубаво бях изцедила водата. Малини ще купувам тези дни и ще ги замразя по описанията от темата - във формичката за лед Wink

Не се справих много с обяснението Tired
Виж целия пост
# 79
tinta , много добре го обясни ,благодаря ти  Grinning
Виж целия пост
# 80
Замразявам боровинките в кутия и поръсени с пудра захар. Не се слепват на цяла буца, може да се отгребват с лъжица. Зърната се отлепят много преди да са се размразили.
Виж целия пост
# 81
Замразявам боровинките в кутия и поръсени с пудра захар. Не се слепват на цяла буца, може да се отгребват с лъжица. Зърната се отлепят много преди да са се размразили.

Чудесна идея, а пудрата захар я слагаш, за да не се слепват или за да се подсладят
сигурно има значение и какъв е фризера, може би трябва да е  No Frost, за да не се слепват на буци newsm78
Виж целия пост
# 82
Момичета зеления боб като го замразите суров след това зимата размразявате ли го преди готвене или както си е замръзнал го приготвяте.... Thinking
Виж целия пост
# 83
Момичета зеления боб като го замразите суров след това зимата размразявате ли го преди готвене или както си е замръзнал го приготвяте.... Thinking

Слагам го изчистен, измит, хубаво отцеден от водата и зимата от пликчето направо в тенджерата.
Виж целия пост
# 84
А не пуска ли горчив сок.....незнам защо така си мисля,но мисля че ако го сложа замръзнал ще нагарча.....но може и да се заблуждавам.... Thinking
Виж целия пост
# 85
А не пуска ли горчив сок.....незнам защо така си мисля,но мисля че ако го сложа замръзнал ще нагарча.....но може и да се заблуждавам.... Thinking

berina, не ми е направило впечатление, а може би сме свикнали, защото нищо не бланширам, но щом имаш съмнения - бланширай го, за да ти е спокожйно. Peace   bouquet
Виж целия пост
# 86
Зимнина във фризера е добре да имаш ,само да не спира тока за повече време ,че става страшно.
Както стана по Черноморието.Приятелката ми от Бяла направо и се плаче с две пълни чекмеджета пилета. Sad
Виж целия пост
# 87
Замразявам боровинките в кутия и поръсени с пудра захар. Не се слепват на цяла буца, може да се отгребват с лъжица. Зърната се отлепят много преди да са се размразили.

Чудесна идея, а пудрата захар я слагаш, за да не се слепват или за да се подсладят
сигурно има значение и какъв е фризера, може би трябва да е  No Frost, за да не се слепват на буци newsm78

Фризерът ми е старичък - 8 год. Прочетох, че пише Frost free. Дали е същото?  newsm78  Пудра захар слагам, защото така ме научи свекърва ми преди години. Без захар никога не съм опитвала и не зная дали ще се слепят. Неподсладени сигурно няма да ги харесаме. Аз ги слагам върху сладолед, кисело мляко или крем от извара и прясно мляко. За сладкиши не остават.  eat
Виж целия пост
# 88
   Зеления боб го бланшираме , а в сурово състояние си правя миксове от зеленчуци за супи и ястия . А краставички ще пробвам нарязани .
Виж целия пост
# 89
аз съм слагала краставички рендосани, нарязани дали няма да станат жилави кубчетата, като тиквичките newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия