Пресолено

  • 4 444
  • 7
Правих доматена супа, но доматите от буркана бяха много солени и сега супата трудно се яде  Embarassed  Да знаете случайно дали не мога да направя нещо за да не е толкова солена? Спомням си, че някъде бях чела нещо с филия хляб ама не си спомням точно. Ако можете помогнете. Ще съм ви благодарна.
Виж целия пост
# 1
Можеш да сложи картоф или ориз те ще поемат солта. А за ако не искаш да остават в яденето ги вържи в една марличка и после ги извади.
Виж целия пост
# 2
Добави шепа ориз към супата да поври с нея.
Ако не искаш да ги мешиш, сложи ориза в тензухче докато ври, после го махни.
Виж целия пост
# 3
Сложи обелен картоф да поври със супата.
Виж целия пост
# 4
И аз честичко изтървам солта, но не знам защо, може би не правя нещо както трябва, но номерът с картофа или ориза, които отнемат солта, никога не ми се получава. Направо си хвърлям пресоленото ядене (ако е толкова фатално солено, че няма кой да се жертва да го яде Simple Smile)

Надявам се да чуя и аз други хитринки.

Виж целия пост
# 5
И аз честичко изтървам солта, но не знам защо, може би не правя нещо както трябва, но номерът с картофа или ориза, които отнемат солта, никога не ми се получава. Направо си хвърлям пресоленото ядене (ако е толкова фатално солено, че няма кой да се жертва да го яде Simple Smile)

Надявам се да чуя и аз други хитринки.



Като каза това, се сетих, че съм пробвала да спасявам ужасно пресолени манджи, като добавя вода. Докато не станат тамън на вкус... Laughing Това работи 100%, но все пак зависи колко сол си изпуснал вповече...
Виж целия пост
# 6
Два картофа срязани на половинки да поврат и после се махат.
Виж целия пост
# 7
Къде се бутам и аз в тая тема Confused....не съм имала проблеми с пресоляване, пу-пу, но ми е останало отнякъде прочетено, че се слагат 2-3 печурки да поврат в яденето. Те трябвало да отнемат солта.......но не гарантирам, не съм го пробвала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия