Надупени картофи - лесно, вкусно, икономично!

  • 5 883
  • 9
Картофи с горе-долу еднакъв размер се белят и нарязват на две.
Дъното на тава се покрива с един пръст олио, изсипват се подправки на вкус (аз използвах шарена сол, сол и червен пипер) и се бърка на кашичка:
Картофките се редят с дупетата на горе:

Пекът се на силна фурна до готов вид:

Оставят се да изстинат в тавата за да попият от подправките:

Сервират се студени като гарнитура, мезе за бира или както ви се иска.  Grinning
Виж целия пост
# 1
А още по-лесно е, като се изпечат с коричките. Става и по-вкусно  Peace
Виж целия пост
# 2
А още по-лесно е, като се изпечат с коричките. Става и по-вкусно  Peace

 Peace Peace Peace ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ и само с водичка и масълце Peace Peace
Виж целия пост
# 3
Въпрос на вкус, но и аз не ги беля, иначе начина на печене е същия.
Виж целия пост
# 4
ЕДИН ПРЪСТ ОЛИО  #Crazy не е ли много...
Виж целия пост
# 5
Не е един пръст олио. Само да се обмаже тавата.
Виж целия пост
# 6
Тези картофки в къщи са известни като "дупета" Simple Smile Аз пека небелени, с малко олио и сол. но сега се сетих от тук , че може и с пикантина да пробвам.
Виж целия пост
# 7
А защо се сервират студени? Какво им е топли?  newsm78
Виж целия пост
# 8
А защо се сервират студени? Какво им е топли?  newsm78
Защото, докато изстиват попиват от мазнината и подправките и от долу стават много хрупкави. Hug
Благодаря за предложените варианти, ще опитам с вода и масло.  Hug
Виж целия пост
# 9
Същите ги правя, но разбърквам олиото с подправките отделно и после всеки един картоф "овалвам" в мазнината. Хубаво е картофките да са млади, тогава не ги беля.  Пека на хартия.
Много са вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия