Сандвичът - нека поговорим за него

  • 13 848
  • 75
# 15
Не правя сандвичи. В къщи лютеница, масло, маргарин, майонеза и сирена за мазане не се консумират. Колбаси също, с изключение на най-сухите за мезе.
Виж целия пост
# 16
А защо не масло? Имам предвид истинко краве масло - мисля, че то по-скоро е полезно, а не вредно.
Виж целия пост
# 17
Основно крема сирене, хумус и фъстъчено масло. Колбаси не ядат, шунка - рядко.
Виж целия пост
# 18
Болна тема... Налага се често да правя, защото си носи в училище, пък много неща не яде, а в добавка аз искам да постигна вкус и качество...
Най-предпочитаните са с яйчен пастет или със ситно накълцано пилешко бяло месо и някакво сирене за мазане. Ако е сезон, добавям краставица или домат. Сирената и кашкавалите са ясни. Марки... хм... "Пършевица", "Домлян", "Дея". Понякога филе. С масло, не маргарин.
Салами избягвам. Вече ми се гади, само като ги погледна Sad Горе-долу харесвам "Орехите", но да кажа, че ги препоръчвам... едва ли. Купувах и някакъв телешки салам "Премиер", който ми се стори... да кажем, приемлив. Детето го хареса, а то не е фен на колбасите.
В дом.условия: класиката яйце и сирене и/или кашкавал, с кайма (мъжът ми много обича и най-вече заради него правим) - печени. Понякога пастет, лютеница, но рядко - нямаме си марка. Стискаме палци да не се изтровим Simple Smile
Но щерката най-обича печен сандвич с кашкавал, ама нарязан на ленти, а не настърган - да се поразтече, без да се е запекъл много, а отдолу да е обилно намазано с масло.
Тя майонеза практически не яде, но купуваме често - напоследък "Олинеза"-та в кутия.
Виж целия пост
# 19
А защо не масло? Имам предвид истинко краве масло - мисля, че то по-скоро е полезно, а не вредно.

Не знам. Дълги години се говореше тъкмо обратното, после го реабилитираха. Така или иначе ползваме само зехтин, а понякога (за пържене на риба, паниране и др.) и олио. По една бутилка от двете ни стигат сигурно за два месеца.
Виж целия пост
# 20
Не правя сандвичи. В къщи лютеница, масло, маргарин, майонеза и сирена за мазане не се консумират. Колбаси също, с изключение на най-сухите за мезе.
Интересно ми е какво консумирате и най-вече децата разбира се.
Примерно за закуските?
Виж целия пост
# 21
Сандвичи почти не правя, просто не ги яде.
И да направя, отхапва няколко хапки и до там.
Но....краве масло, кашкавал и някакво филе. Това е обикновено, друго много рядко слагам.
Лютеница в къщи се купува много рядко, някое и друго бурканче зимата, но е хапвала няколко пъти. Иначе намазана на филия също не давам.
Виж целия пост
# 22
Ние не закусваме. Детето яде малко на закуска. Най-често мюсли с прясно мляко, кекс, обикновени бисквити с кисело мляко, плодове и други подобни. В училище си купува нещо от лавката или си взема от нас два банана. През останалото време на деня кога да ядем сандвичи?
Големият ми син е активен спортист и категорично отказва от дълго време да яде такива неща. Кара ми се и ако види, че давам на малката закуска от фурната примерно. Мъжът ми е същият.
Виж целия пост
# 23
Аз лютеница купувам само на Булконс - Първомай. Кашкавал "Забърдо", но напоследък купувам и Маджаров. Колбаси също основно Маджаров, сирене само от него пак, извара - също. Масло взимам само немско - Мегле. Салами ако купувам - "Леки" са. Майонеза - Краси, а ако е в бутилка - "Олинеза".

Аз преди години, когато се интересувах от храненето на децата говорих с лекар, който ми каза никога да не давам маргарин. Ако не мога да купя масло - да не мажа с нищо по-добре, отколкото да дам маргарин. Много ме наплаши с този маргарин. А преди седмица четох едно голямо интервю на доц. Байкова специално за храненето на децата и тя не отрече маслото.

Моите деца закусват задължително вкъщи. Никога не им давам "гранули". Ако ще е нещо такова, то правя бисквити с прясно мляко, но не и гранули. Често правя принцеси /не знам по какви причини, но държа закуската да е топла/ най-различни - с яйце и сирене, с кашкавал, с пушено сирене, само сирене, припечени филийки с каквото те искат, пека банички или има кекс с чаша какао или топло мляко, понякога искат просто филия с конфитюр или сладко, купувам едни специални детски "макарони", които са или буквички, или коли, или животни някакви /това е защото най-малкият не обича макарони, но ако са във вид на автомобилчета се оказват супер вкусни  Wink/. Приготвям и гофрети - разбърквам си тестото вечерта, наливам го в една купа и сутринта само включвам уреда и пека. Правя и една много лесна и бърза "френска палачинка", която не е проблем за 5 минути да забъркам сутринта и докато си оправя и изсуша косата - вече се е опекла.  Laughing
Виж целия пост
# 24
Визирам сутрешната и следобедната закуска. Следобедната ми е по-лесна, защото яде било кисело мляко, било плод или нещо готово (форнети  Embarassed, вафла, кексче), но като се събуди освирепяла от глад иска само филия с нещо. Сутрин освен попара, кус кус (макаронки) яде сандвич.
Виж целия пост
# 25
Не харесва особено сандвичи. Допадат му само само филия с кайма /мляно месо/ и кашкавал и  с яйце и сирене.
Виж целия пост
# 26
С пастет - "Макс и Мориц" за деца.
С кайма - купувам месо и ми го мелят в магазина.
Сирене и яйце.
Филе, шунка, и от скоро колбас "Стара планина" всички на Тандем.
Лютеница- детска мисля на "Олинеза", но не обича много.
Кашкавал - "Пършевица" не го харесва запечен става като дъвка и не може да го сдъвче.
Като основа на филията мажа с масло.

Понякога ги запичам, когато е за набързо м/у две филии слагам нещо и така.
Виж целия пост
# 27
Аз лютеница купувам само на Булконс - Първомай.

Аз на Консервинвест от Първомай, без консерванти е  Simple Smile

Маслото е изключително полезно, както и мазнините са жизненоважни за организма. Никоя крайност не е добра идея  Simple Smile
Виж целия пост
# 28

Маслото е изключително полезно, както и мазнините са жизненоважни за организма. Никоя крайност не е добра идея  Simple Smile

Имаш ли информация колко е необходимият дневен минимум мазнини? После се опитай да изчислиш само в един сандвич колко има.
Повтарям че за маслото както сега казват, че е изключително полезно, така преди години говореха че е изключително вредно. А и изобщо не съм сигурна, че маслата по щандовете нямат примеси. Докато за зехтина от векове се знае, че е най-доброто.
Виж целия пост
# 29
Цитат
Цитат на: dara в Четвъртък, 30 Септември 2010, 15:07
Аз лютеница купувам само на Булконс - Първомай.

И аз такава купувам,но с последната се разочаровах.Ако я сложа в шприц,мога да направя страхотна украса без изобщо да се развали.И на вкус е съвсем различна.
Аз забравих да добавя и кайма за странджанки.Купувам готов продукт-знам че не струва,но поне рядко се случва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия