За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 38 011
  • 736
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 36

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!
Виж целия пост
# 1
Маме, благодаря ти за новата темичка Hug.
Виж целия пост
# 2
хайде сега и аз да питам, ама не се смейте.

Как се сушат шипките?Т.е. до колко?  До твърди като камък плодчета или все пак да останат меки  Blush Blush Вече месец ги суша и още са меки, пък имам спомен да съм вземала от мама и май  newsm78 ги счуквахме, преди да варим.
Виж целия пост
# 3
 Hug и аз благодаря, за темата!
Може ли, да ми подскажете за вкусен сос за спагети със синьо сиренце  Flutter

Пеп-чо, това намерих за теб Simple Smile

"Събраните плодове се сушат по естествен или изкуствен начин. При естествени условия шипковите плодове се сушат в проветриви помещения и под навеси, където се разстилат на пластове от 2-3 cm върху рамки, стелажи или постелки. Постелките на трябва да са от изкуствена материя. При естествени условия процесът на сушене продължава 2-3 месеца в зависимост от времето. Плодовете са сухи, когато при натиск се чупят. Най-бързо и качествено плодовете се изсушават в сушилня, като се спазва следния температурен режим: в продължение на 4-5 часа се поддържа температура 30-40° C, след което шипките се доизсушават, като температурата постепенно се увеличава до 85-90° C, като се внимава да не се прегорят"

Източник: http://www.bgflora.net/families/rosaceae/rosa/rosa_corymbifera/r … _corymbifera.html
Виж целия пост
# 4
Изключително полезна тема! Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 5
Записвам се, много ми помагате, благодаря!
Виж целия пост
# 6
Здравейте, чудесна тема.Шипките се сушат до твърдо,ако не са изсъхнали добре тунясват.
Виж целия пост
# 7
Цитат
Сутринта зададох въпроса си, но явно не където трябва. Направих марципан Варна, колко време може да се съхранява и къде в хладилник или фризер?
   


Тъй като е почти само захар, няма проблеми със съхранението му. Не е необходим фризер. Може да издържи 2-3 месеца. Аз съм го държала в хладилник. Но трябва да е добре завито в найлон, без въздушни мехурчета, тъй като бързо засъхва и хваща коричка. Ако е за по-кратко време (няколко дни), не е проблем да се държи и извън хладилника.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за темичката  bouquet
Меденките не е нужно да са в хладилника.Достатъчно е на сухо и хладно място.Моите ги държах в шкафа където ми е хляба.
Виж целия пост
# 9
При естествени условия процесът на сушене продължава 2-3 месеца в зависимост от времето.

пък аз съм се разбързала  Joy Joy

Благодаря, Илита   bouquet  ще си ги суша значи доста още.

Виж целия пост
# 10
...и се накисват за една нощ преди варене - няма нужда да се чукат  Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Здравейте! Правих шоколадови бисквити Трюфел,по тази рецепта - http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/cracker/recipe_121.php Уж спазвах всичко, но ми станаха разплескани . Вкусни са , но видът им не е същия. Някакв идея къде греша newsm78
Виж целия пост
# 12
тестото ти е било по-рядко. Възможни причини: по-големи яйца; различно качество масло, фурната да ти е по-слаба.  Следващия път сложи 1 с.л. брашно повече.
 
...и се накисват за една нощ преди варене - няма нужда да се чукат  Simple Smile
благодаря, Биляна   bouquet ще знам. Лошото е, че при нас от вечерта не се знае дали сутринта ще пием чай или не, твърде рядко е.
Виж целия пост
# 13
Благодаря ти, пеп-4o   bouquet
Виж целия пост
# 14
Утре е денят, посветен на св.великомъченица Варвара. Знам, че по традиция на този ден се вари царевица. Трябва ли да я накисна от тази вечер?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия