Тенджера под налягане-готвене и рецепти.

  • 18 380
  • 11
Здравейте на всички,не знам дали има подобна тема за това реших да пробвам.

За Коледа получих подарък, тенджера под налягане,да ви кажа чесно малко ме е страх да я използвам,прочетох внимателно упътването на пак някой неща не са ми ясни Thinking примерно:

-когато свистенето започне след като намаля котлона ,свистенето трябва ли да продължава.
-котлона от 6 трябва да се намали на 1 или може и на 2. Simple Smile
-пише, че за приготвяне на месо е около 20 мин ,това означава че ако сложа всичко заедно зеленчуците ще се разкапят.Трябва ли първо да сваря месото  и после да добавя зеленчуците.
-Може ли да се готви в нея без капак,примерно накрая да сложа брашно за да се сгъсти.
-Според вас полезно ли е готвенето в нея за малки деца????????????????????
Благодаря .

П.С. Скоро ще споделя и някоя рецепта.
Виж целия пост
# 1
Aз първо сварявам месото и после добавям останалите неща.
Понякога, когато нямам време се е случвало и всичко заедно да сложа,  не се разкашват зеленчуците.
Лещата си я сгъстявам  с брашно и не затварям капака Simple Smile
Аз готвя на газов котлони за степените не мога да ти помогна.

Една много хубава тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477

Вкусно телешко Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268348.msg6565643#msg6565643
Виж целия пост
# 2

-когато свистенето започне след като намаля котлона ,свистенето трябва ли да продължава. --- да
-котлона от 6 трябва да се намали на 1 или може и на 2. Simple Smile --- може
-пише, че за приготвяне на месо е около 20 мин ,това означава че ако сложа всичко заедно зеленчуците ще се разкапят.Трябва ли първо да сваря месото  и после да добавя зеленчуците. --- Зависи какви зеленчуци. Аз обикновено варя само месото, най-много лук и подправки да му сложа, после го доварявам в обикновена тенджера със зеленчуците или в тава на фурна.
-Може ли да се готви в нея без капак,примерно накрая да сложа брашно за да се сгъсти. --- Не те съветвам. След като изстине (спре да свисти), отваряш и пресипваш в обикновена тенджера. Тогава можеш да сгъстиш с брашно.
-Според вас полезно ли е готвенето в нея за малки деца???????????????????? -- Естествено

Виж целия пост
# 3
И аз имам такава тенджера от няколко месеца, но засега само варя в нея месото и после го прехвърлям или в тава или в друга тенджера, в зависимост от това какво ще готвя. В момента варя езици, които после ще панирам   chef
Виж целия пост
# 4
По точка последна- не съм купувала месни пюрета , когато децата ми бяха малки.
Слагаш едро нарязани  картофи , моркови , глава целина, керевиз - месо телешко или пилешко , магданоз на стръкове, сол.
Наливаш малко вода , колкото да покрие продуктите .
Вариш 20-30 мин, пасирам и докато е топло затварям в бурканчета от детски храни.
Така за за всеки ден от седмицата имах едно готово месно пюре.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за отговорите,tanya_p в тази тема отрих всичко което искам да знам ,мерси.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477
Виж целия пост
# 6
Ирене, Дядо Коледа ти е донесъл страхотен подарък. Да си го ползвате всички в къщи със здраве. Аз имам вече втора такава тенджера /първата сдаде багажа вече от употреба/. Новата ми тенджера е тази:http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=3236
Много съм доволна от нея.
На впроса ти за готвенето без капак и слагането на брашно- можеш да я ползваш с някакъв подходящ капак но няма да е тенджера под налягане. Към моята тенджера има стъклен капак но само когато я ползвам като обикновенна го слагам.
Можеш да готвиш за всички в къщи  само че един съвет от мене. Когато наготвиш прехвърли яденето в друга тенджера/ да не стои дълго време в нея/. Отвътре покритието е алуминий и не е желателно да престоява храната.
На другите ти въпроси са ти отговорили.
За сега това е от мен. newsm10
Виж целия пост
# 7
Аз правя мног вкусна капама в тенджерата под налягане!

Виж целия пост
# 8
Ирене, Новата ми тенджера е тази:http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=3236
Можеш да готвиш за всички в къщи  само че един съвет от мене. Когато наготвиш прехвърли яденето в друга тенджера/ да не стои дълго време в нея/. Отвътре покритието е алуминий и не е желателно да престоява храната.

Само за това за алуминия не съм съгласна, моята тенджера е тефал, от стомана 18/10. Магефесата от този линк и тя е от стомана. КЪде го видяхте този алуминий?
Майка ми имаше една тенджера преди време от алуминий беше, но не знам дали ги продават още. 
Виж целия пост
# 9
Аз имам тази
http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … roducts_id=180282
Виж целия пост
# 10
Моята е на Фагор, нещо подобно и съм много доволна ! 
http://megashop.bg/techno/product_info.php?cPath=800046&prod … =801396&rek=5
Виж целия пост
# 11
Извинявам се че съм ви подвела!!!  Embarassed Когато ми подариха първата тенджета, а това беше преди дооооста време ме предупредиха да не държа яденето в нея и от тогава ми е останал този навик.  Още веднъж се извинявам за подвеждането.   Praynig  Благодаря за информацията за новата ми тенджера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия