Супа със сок от кисело зеле

  • 24 143
  • 40
# 15
Не знаех за тази супа. Ами ето още утре ще я пробвам. После ще пиша за отзиви... Hug
Виж целия пост
# 16
И на мен ми е любима. По рецептата на баба ми. Но е с ориз  Hug
Виж целия пост
# 17
И на мен ми е любима. По рецептата на баба ми. Но е с ориз  Hug


Мммм, ilrai78, тъкмо щях да похваля куркудената ти чорба! Вкусотия! Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 18
Сега я почвам.
А  бул онче  може ли да сложа или се губи вкуса?
Виж целия пост
# 19
Ли4но на мен вси4ки ястия приготвени със сух бульон, са ми еднакви на вкус и не ползвам. От друга страна, в тях има вещества, към 4иито вкус се привиква и езикът ги "търси". Така 4е без бульон4е може и да не ти е вкусно, ако слагаш на вси4ко и сте свикнали. Не знам, прецени си Simple Smile И ако решиш да сложиш, внимавай със солта, 4е зелев сок и сух бульон - може да стане отровно солено.
Виж целия пост
# 20
И на мен ми е любима. По рецептата на баба ми. Но е с ориз  Hug


Мммм, ilrai78, тъкмо щях да похваля куркудената ти чорба! Вкусотия! Heart Eyes  bouquet

Така е  Flutter Благодаря!
Виж целия пост
# 21
Стана страхотна!
Мерси за рецептата!  bouquet
Сложих и щипка подправка вълшебен вкус.
Виж целия пост
# 22
В Североизточна България това е така наречената клин- чорба, в по изчистеният и вариант- шарено свинско месо, праз, ориз, зелев сок, чубрица, черен пипер и суха люта чушка.
Наистина е страхотна.
Виж целия пост
# 23
Страхотно звучи ще я пробвам.Но да споделя и аз една такава манджичка на баба ми тука от шоплука по Бистришки се казва Джевръц а аз го преименувах на борш със зелев сок
Около 300гр.кисело зеле нарязано се залива със около 0,300мл зелев сок и се долива още толкова вода и се слага да се вари като поумекне зелето слагам една шепа ориз и 2-3 картофа във зависимост  от големината нарязани на едро,слагам чубрица и черен пипер.Като всичко уври си правя запръжка и оставям още няколко минутки да поври.Става страхотно вкусна постна манджичка и много си я обичаме зимата.Даже днес точно нея хапвахме.Ето я:
Виж целия пост
# 24
Опитайте варианта вместо месо да сварите пушени ребра, след което се обезкостяват и остава само месцето. Вкуса е много по-богат, и така срам-несрам изяждам цяла тенджера Embarassed
Виж целия пост
# 25
Опитайте варианта вместо месо да сварите пушени ребра, след което се обезкостяват и остава само месцето. Вкуса е много по-богат, и така срам-несрам изяждам цяла тенджера Embarassed

Мда, точно така я правим ние в Чехия с пушено месце, много е вкусна. Трябва да пробвам и българските варианти, защото не съм знаела, че съществуват. Peace
Виж целия пост
# 26
Това ми е любимата супа  от детинство баба ми я правеше с много ситни мръвчици запържени с праз и кисело зеле ,шепа ориз зелева чорба и става голяма вкусотия оригиналния вариянт е с джумерки / пръжки / и суха люта чушка.Като разновидност на тази супа правеше и така нареченото РАКИ - задушават се пръжки нарязани на ситно с праз привавя се ориз зелева чорба сухи червени чушки и се пече на фурна
Виж целия пост
# 27
И баба правеше така и мама, казваха й сватбарска чорба. Аз лично не съм й голям фен  Blush
Виж целия пост
# 28
Баба ми я прави, невероятна е, но аз обичам постния и вариант. Тя я прави със задушен праз, залива с разредена зелева чорба и сгъстява с булгур. Поръсва съвсем малко чубрица. Това е цялата философия, а става страхотна.
Виж целия пост
# 29
Хайде и аз да дам принос от Северняшкия край-вместо кромид или праз ,се слага арпаджик/мини лукчета,от пазара Кирков ги купувам/чистенето е досадно ,но ефекта е на лице.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия