Как да направя сухари от домашен хляб?

  • 13 677
  • 5
Здравейте, много ще съм ви благодарна, ако можете да ми дадете съвети как да направя сухари от домашно приготвен хляб. Ние купешки не купуваме от много години и сега ни предстои едно семейно пътуване и искам да направя на сухари поне 7-8 хляба, приготвени в къщи - меся ги с машина за хляб и после някои пека в машината, а други във фурната.

За сухарите мисля да нарежа хлябовете възможно най-тънко. И след това какво да направя, така че сухарите да стават за ядене директно, тоест да са хрупкави.


единият вариант е да ги пека във фурната - но на колко градуса и колко време?

другият вариант, на който много се надявах, е да използвам една машина за сушене, която имаме (ползваме я за плодове и зеленчуци обикновено), тя суши максимално на около 70 градуса. на нея пробвах да суша една филия на около 40 градуса и за няколко часа се изсуши, но е доста твърда, а не хрупкава Sad
Виж целия пост
# 1
Нарязваш хляба на филии,около 1см.Включваш фурната на окола 50-70 градуса(ако имаш вентилатор на фурната ,още по-добре).Нареждаш филиите в една плитка тава(тази от фурната върши чудна работа) и печеш,докато филиите изсъхнат добре(като ги стиснеш между пръстите си да се чупят лесно).Когато са готови ги оставяш да изстинат и ги съхраняваш в хартиен плик.
Да те предупредя :няма дя стане за половин час!
Виж целия пост
# 2
Нарязваш хляба на филии,около 1см.Включваш фурната на окола 50-70 градуса(ако имаш вентилатор на фурната ,още по-добре).Нареждаш филиите в една плитка тава(тази от фурната върши чудна работа) и печеш,докато филиите изсъхнат добре(като ги стиснеш между пръстите си да се чупят лесно).Когато са готови ги оставяш да изстинат и ги съхраняваш в хартиен плик.
Да те предупредя :няма дя стане за половин час!


ами то реално нещо такова направих с 1 филия (по-тънка от 1 см) в машината ми за сушене, само че на 40 градуса, машината работи с горещ въздух, който циркулира посредством вентилатор. А вентилатора на фурната ми е развален и пека само по стандартния начин.
и не знам дали заради градусите - 40, или заради това че домашния хляб е по-плътен в сравнение с хляб Добруджа, филията си се изсуши, обаче е твърда доста, не става за директно ядене, а да не говорим пък да се чупи като я стисна с пръсти. А пък е съвсем суха.

може би трябва да увелича градусите
Виж целия пост
# 3
Не се сърди!Карам по спомен!
Момченцето ми беше с АБКМ и правех сухари,защото не можех да ползвам купените.От тогава минаха две години и повече.Нарязвах един хляб "Добруджа"-да .Тогава и хабер си нямах от машина за хляб,но си мисля,че не би трябвало да е много по-различно.
Моя мъж казва,че едно време,когато бабите му са месели хляб на ръка,остатъците са ги приготвяли на сухари по същия начин.
Редактирам се!
Никога не съм ползвала сухарите за директна консумация!Все съм ги слагала в супичката на детето или в попарката.
Виж целия пост
# 4
Мерси за съветите, мисля да пробвам и във фурната и в машината за сушене на по-високи градуси, явно е от значение хляба да се запече, а това което направих на 40 градуса май е само сушене и затова е така твърдо. На други място в нета също прочетох, че съветват температурата да е 60-80 градуса.
Виж целия пост
# 5
Домашни хрупкави хлебни трохи

Бели крутони или трохи

Златни крутони или трохи
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия