Изчетох всичкия интернет, но наистина търся по-скоро дискусия за горната рецепта.
Идеята е от миналия гергьовден и отлежава цяла година, но сме решени този година да печем агне. Тъй като сме млади и зелени всички, надявам се вие хората с повече опит да дадете акъл, понеже си е майсторлък. И единственото което мога да направя за да се опитам да предотвратя провала е проучване
Понеже всичко ще се случва на диво в гората се спряхме на горната рецепта.
Въпроса е че не виждам, кой знае колко писано и то от хора който са правили.
Навсякъде пише че агнето се пъха в кожата и се шие.На места пише кожата се обръща.Но в крайна сметка се пече с руното навън нали ?
Въпроса не изгаря ли руното отвън не се ли омирисва цялото месо на пърлена вълна щото манджата си отива. Вярно е че се наморкя хубаво преди да се зарови, но все пак.
Та се чудя как да упитомим рецептата някак. Чудих се дали да не се увие в някво фолио. Дайте някви идеи за пакета. Въпреки, че кожата си звучи най-добре. Другото е как се събира месото обратно в нея и как се шие. На 1 място пишеше, че и главата се пускала в кожата и се чудя откъде място за всичко. А и главата така ли се пече
Другият чисто кулинарен въпрос е: Как мислите дали може да се нарежат дреболиите, заедно с зелениийки и оризец и да се изпекат вътре в агнето, като се зашие и да е пълнено. И дали ще се сготви по този начин заровено в трап.
Добри хора приемам всяааакакви идеи, за готвенето така че да стане по вкусно. Адски ще съм благодарен ако откликнете.
Второто нещо е копаенето на трапа и жарта в него. Мисля си докъто жарта нагаря да наслагаме и камъни отдолу че и отстрани които да се нагорещят. И върху тях да се зарови агнето. Или няква ламарина, защото не мога да преценя колко е достатъчна топлината от жарта отдолу.
Колко жар всъщност трябва да остане отдолу. Последно пеках яре на пещ и заради малкото вода изпозагоря та сега ме е страх да не стане същото. Май тук в форума някой беше писал, че няма как да стане сухо като се пече по-хайдушки. Ако наистина е така би било чудно .. защото просто може да го печем повече за да сме сигурни.
Другото мисля, че няма какво да се обърка. Смисъл 6-8 часа огън отгоре. Но ако има нещо по-специфично казвайте.
Благодаря мн. на всеки писал ще следя зорко темата