Как се замразява спанак?

  • 4 182
  • 6
Ами това ми е въпросът...

Имам много спанак, изчистих го, нарязах го и сега съм в чуденка - да го бланширам ли, или направо така да го слагам във фризера?

И още нещо - как се съхранява спанакът за два-три дни, без да се замразява?
Виж целия пост
# 1
Аз го бланширам за съвсем кратко, суров после не ми допада на вкус Simple Smile
Обикновено за 3-2 дни си стои в плик в хладилника или ако е с корени го слагам както е на връзки в съд с вода Peace
Виж целия пост
# 2
Благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 3
Аз го замразявам суров.
Виж целия пост
# 4
Бланширан.
Виж целия пост
# 5
Изчистен, измит и нарязан, бланширам в солена вода за 2-3 мин, изцеждам, правя на топки и по 3-4 топки (колкото за 1 супа) в пликчета за сандвичи замразявам. И коприва така замразявам. Суров опитах веднъж беше отвратителен - скашкан и миришеше на хладилник.
Виж целия пост
# 6
Вчера замразих 4 плика суров, мислех да  го бланширам, хем по-малко място ще заема във фризера, но го пъхнах суров.
 Изчистих го, измих и подсуших с кухненска хартия и напъхах в пликове.  Дано да става за ядене после Rolling Eyes.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия