Рецепти с пуешко месо

  • 31 296
  • 12
Момичета, моля ви дайте някакви предложения за ястия с пуешко месо.
Сдобих се с 1 кг. филе и 1 кг. месо от бут от пуйките на баба и сега не зная как да си ги сготвя, защото никога не съм купувала такова месо.

Ще се радвам да ми дадете няколко предложения, че в нета общо взето основно рецепти със зеле предлагат, а аз не искам със зеле, защото дъщеря ми не яде.

Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
оТ бута може да се смели кайма и да си направиш кюфтета....Стават много хубави....
Виж целия пост
# 2
Аз варя пуйката предварително и след това обезкостявам и режа на малки парченца мръвките - добавям картофи, лук, моркови, печена чушка да се варят около 30 мин - добавям дом пюре и сол и става прелестна яхнийка  Laughing
Виж целия пост
# 3
Ние ядем почти само такова месо, защото бабата на мъжа ми гледа пуйки.
Аз си го готвя както пилешкото
- запържвам в тиган с масло и слагам заквасена сметана и синьо сирене
- сварявам малко бялото месо и после правя пърцолки и го панирам с яйце и брашно
- в йена с гъби, моркови и каквото друго имам - може и винце, може и сметана
- супа - много се харесва в нас
- руло - от бялото месо начуквам пържолки - слагам морков, краствичка и бекон и завивам и в тава с винце и мазнина под фолио и по някое време махам фолиото да се образува коричка
- с ориз
- с картофи
- .... като цяло както си готвиш пилешко, но като че ли му трябва малко повечко време за готвене от пилешкото
 Peace
Виж целия пост
# 4
Кюфтета от пуешко месо

Виж целия пост
# 5
Ще използвам темата и аз да попитам нещо - донесоха ми пуешко бутче, иска ми се цяло да го сложа , в глинен съд примерно, може би с картофки newsm78.Въпросът ми е - приготвянето като време трябва ли да е повече, отколкото с пилешко месо?И дали да не добавя картофите на един по- късен етап?
Виж целия пост
# 6
Ще използвам темата и аз да попитам нещо - донесоха ми пуешко бутче, иска ми се цяло да го сложа , в глинен съд примерно, може би с картофки newsm78.Въпросът ми е - приготвянето като време трябва ли да е повече, отколкото с пилешко месо?И дали да не добавя картофите на един по- късен етап?
На всичките въпроси отговорът е ДА..... Hug

Бутчето го шпиковай с масло(прорези,които пълниш с масло).....осоляваш и напиперяваш в червен пипер.....Буташ в грънеца наливаш вода  (аз слагам и малко бира)....Печеш и като е готово,добавяш обелени и осолени картофи(понякога слагам зелен лук при картофите)......Допичам и готово....
Виж целия пост
# 7
Пуешкото си готвя по същия начин като пилешкото. Аз лично и разлика във вкуса не намирам  Blush
Виж целия пост
# 8


    Любимото ястие вкъщи е пуешко бутче с ориз и спанак - става страхотно.
Виж целия пост
# 9
TheNMaster , благодаря  bouquet!

Биляна , ще ми кажеш ли точно как го приготвяш?
Виж целия пост
# 10
Никога не съм готвила пуешко ,но роднини на мъжът ми го правят с кисело зеле в гърнеи става превъзходно.
Виж целия пост
# 11
Пуснах темата и покрай грижите за децата въобще забравих за нея, а вие сте ми дали толкова много и все хубави предложения!   bouquet
Благодаря на всички, мисля да пробвам няколко рецепти (за колкото ми стигне месото) и ще пиша като мога.
Виж целия пост
# 12
Момичета, (за къде си без момчетата  #2gunfire)моля ви дайте някакви предложения за ястия с пуешко месо.
Сдобих се с 1 кг. филе и 1 кг. месо от бут от пуйките на баба и сега не зная как да си ги сготвя, защото никога не съм купувала такова месо.

Ще се радвам да ми дадете няколко предложения, че в нета общо взето основно рецепти със зеле предлагат, а аз не искам със зеле, защото дъщеря ми не яде.

Благодаря ви предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия